Депутат розвінчав міфи щодо закону про конфіскацію коштів Януковича (відео)
четвер, 14 липня 2016, 16:27

Противники закону про спецконфіскацію коштів Януковича намагаються залякувати українців усілякими безпідставними "страшилками".

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Вадим Кривенко у середу в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Страшилка номер один – цих коштів немає. Відповідь – будь ласка, заходьте на сайт Верховної Ради, профільного Комітету з питань національної безпеки і оборони, фотографія довідки Ощадбанку, де написано, що ці кошти є і знаходяться у сховищах Ощадбанку", - сказав народний депутат.

Другою страшилкою він назвав плітки про те, що нібито за цим законом зможуть конфіскувати майно третіх осіб. "Відповідаю: в законі чітко написано: грошові кошти та цінні папери. Ні про яке майно – заводи, пароходи - не йдеться", – наголосив представник "Народного фронту".

"Страшилка номер три – будь-який громадянин України зараз за недолугістю слідства може потрапити під дію цього закону. Відповідь: читайте закон. Там чітко написано, що він є чинним з дня опублікування і є таким до 1 січня 2017 року, тобто менше п’яти місяців. Під його дію підпадають лише ті, хто на момент набуття чинності закону вже шість місяців перебуває в розшуку за підозрою в скоєнні злочину щодо розкрадання державного майна, а не якісь майбутні інвестори", – пояснив депутат.

"Страшилка номер чотири – конфіскація нібито можлива без рішення суду. Відповідь: конфіскація проводитиметься лише за рішенням суду, причому двох інстанцій – з апеляційною. І не тільки власник може з’явитися на суд – він має право прислати свого представника, щоб той довів, що кошти набуті законним шляхом", – зазначив Вадим Кривенко.

"І останнє: йшлося про 36 мільярдів – на сьогодні це те, що є і буде готівкою станом на вересень. З них планується 10 мільярдів витратити на потреби національної безпеки та оборони, бо ми не виконуємо державне оборонне замовлення. Ішли також перемовини з Кабміном щодо відправки 18 мільярдів учителям – у цьому випадку кожний вчитель до 1 вересня отримав би до зарплати добавку в дві тисячі гривень", – підсумував представник "Народного фронту". 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua