Депутати «Народного фронту» посприяли виділенню понад 30 млн грн на будівництво та ремонт очисних споруд Житомирщини
вівторок, 26 вересня 2017, 19:28

Завдяки зусиллям народних депутатів фракції «Народний фронт» Вадима Кривенка та Павла Дзюблика Кабінет міністрів ухвалив постанову, яку вже погоджено бюджетним комітетом, про  виділення на будівництво та ремонт очисних споруд Житомирщини на загальну суму понад 30 млн грн.

Як повідомили у прес-службі Житомирської обласної партійної організації «Народного фронту», місто Олевськ уже понад 20 років потерпає від справжнього екологічного лиха – непрацюючих очисних споруд. Відповідно, стічні води десятитисячного міста, фактично неочищеними, потрапляли спочатку до річки Уборть, потім Прип’ять, і врешті – в Дніпро.

За словами Вадима Кривенка, результатом депутатського запиту щодо цієї проблеми стала Постанова Кабінету міністрів № 474, згідно якої виділяється 13 млн 481 тис грн цільовою субвенцією в Олевську ОТГ на будівництво та ремонт очисних споруд. Представник «Народного фронту» наголосив, що це лише перша частина коштів, які будуть направлені Олевській ОТГ з держбюджету на вищезгадані цілі.

«Щойно ці кошти будуть освоєні, ми з Павлом Дзюбликом працюватимемо й далі, аби отримати другий транш субвенції, і щоб нарешті очисні споруди Олевська стали абсолютно нормальними, новітніми і не несли екологічних загроз, а навпаки – дали можливість Олевську динамічно розвиватися», - зазначив депутат.

Окрім Олевської ОТГ, кошти по екологічній субвенції на будівництво та ремонт очисних споруд отримає ще низка районів Житомирщини: так, до Постанови № 474 включені Народичі (4,5 млн грн), а до Постанови № 473 – Черняхів (6,5 млн грн) та Нова Борова (12,5 млн грн.).

У прес-службі зазначили, що незважаючи на те, що виділення коштів вже було затверджено постановою Кабміну та пройшло узгодження Бюджетного комітету ВРУ, наразі питання «осіло» в Міністерстві фінансів.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua