Депутати «Народного фронту» закликали Уряд забезпечити гідні умови роботи для доктора наук Ольги Броварець (відео)
четвер, 19 січня 2017, 15:13

Представники фракції «Народний фронт» Олександр Кодола та Тарас Кремінь звернулися до Уряду з проханням сприяти забезпеченню гідних умов роботи та продовження досліджень для наймолодшого в Україні доктора наук, старшого наукового співробітника Інституту молекулярної біології і генетики НАН України Ольги Броварець, яка нещодавно зробила наукове відкриття світового значення.

Про це вони заявили під час брифінгу у Верховній Раді.

«Відкриття Ольги Броварець дає надію на одужання від раку та багатьох інших хвороб, до яких призводять мутації ДНК. Мова йде про наукове відкриття світового рівня в сфері вивчення механізмів виникнення спонтанних точкових мутацій ДНК. Всі обчислення Ольга Броварець проводила на потужному комп’ютерному сервері в Інституту молекулярної біології і генетики НАН України. Однак провести експеримент зі справжнім ДНК в Україні немає технічної змоги», - зауважив Олександр Кодола.

Він відзначив, що молодий талановитий вчений Ольга Броварець, яка є авторкою понад 100 наукових праць і публікацій та працює у міждисциплінарних напрямках молекулярної біології, молекулярної фізики, квантової хімії та хімічної фізики, отримує сьогодні численні пропозиції роботи з усіх провідних країн світу, проте, як справжня патріотка, залишається вірною Україні.

«Враховуючи високі досягнення в науковій галузі, підвищення авторитету української науки в світі завдяки досягненням молодого науковця, я сьогодні звертаюся до Кабінету Міністрів сприяти забезпеченню гідних умов роботи та продовження досліджень для наймолодшого доктора наук в Україні Ольги Броварець, а також розглянути можливість забезпечення науковця житлом в Києві, тому що вона до сих пір живе в орендованій квартирі в столиці», - наголосив Олександр Кодола та додав, що вже звернувся з відповідним депутатським запитом до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та міністра освіти і науки України Лілії Гриневич.

«Я вірю, що держава все-таки знайде можливості підтримати чудо-ніжинку (Ольга Броварець народилася у м. Ніжин. – Ред.), адже за такими людьми як Ольга, без перебільшення, майбутнє нашої держави», - підсумував Кодола.

У свою чергу член Комітету ВР з питань науки і освіти Тарас Кремінь, підтримуючи ініціативу свого колеги щодо «майбутнього нобелівського лауреата Ольги Броварець», наголосив, що «без комплексної, системної пітримки в частині фінансування, стимулювання, забезпечення гідних умов діяльності академічних шкіл, Національної академії наук, системи вищої освіти в тому числі, ми не зможемо просуватися вперед». 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua