Деякі фракції навмисно зривають роботу парламенту через страх нових подань ГПУ про зняття недоторканності, - Вікторія Сюмар (відео)
четвер, 13 липня 2017, 12:25

Окремі фракції парламенту постійним оголошенням перерв та відмовою голосувати за продовження роботи Верховної Ради влітку навмисно зривають роботу, зокрема і через страх нових подань Генеральної прокуратури про зняття недоторканності з народних депутатів.

Про це заявила заступник керівника фракції “Народний фронт”, Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар в інтерв'ю журналістам коментуючи деструктивні дії фракції "Самопоміч" у сесійній залі парламенту.

“Коли ми говоримо про канікули, я хочу нагадати, що канікули потрібні дітям. В школі ростущі організми. Ось ці організми, які тут є, вони вже давно виросли, але чогось їм потрібні канікули. Очевидно, що вони не хочуть працювати, але це не просто небажання працювати. Це страх, банальний депутатський страх — бояться нових подань, бояться того, що Генпрокуратура знову зашле (подання) про зняття недоторканності з нових депутатів. Ви чули всі про сорок папок (подань). Очевидно, це і є причиною, чому сесію треба закрити і депутатів не можна буде зібрати в літку. І все це у воюючій країні!”, - обурилася вона.

Так само, на її думку, є необґрунтованими аргументи деяких фракцій про те, що вони не будуть голосувати за продовження сесії, поки не буде ухвалений той чи інший законопроект.

Як наголосила заступник керівника фракції “Народний фронт”, про такі речі, а саме порядок денний, треба домовлятися завчасно, до 10-ї ранку, а не вже під час робочого дня, оскільки це зриває роботу парламенту.

“Увесь український народ працює з 8-9-ї години ранку, тут ось ці “ростущі організми” працюють з 10-ї і не можуть до 10-ти годин домовитися. Всі ці перерви на меті мають одне — затягування процесу”, - зауважила вона.

“Наприклад, питання по Добкіну (зняття з нього недоторканності) стоїть на 5-ту вечора, перед цим стоїть бюджет. Бюджет може затягнутися. Відповідно, (питання) Добкіна можна затягнути для того, щоб це пішло на осінь і він встиг повирішувати всі свої питання. Це ж очевидні речі! Кому це незрозуміло? Це затягування просто для того, щоб не здавати чергового регіонала, який в дуже хороших стосунках з багатьма далеко не регіоналами, як би мені прикро не було це констатувати”, - сказала Вікторія Сюмар.

Таким чином, вона оцінює подібні затягування роботи Верховної Ради як політичну гру з єдиною метою окремих народних депутатів покривати своїх.

Крім того, як підкреслила парламентар, розгляд медичної реформи так само потребує достатньо часу і її неможливо обговорити протягом одного дня. Тому вкрай необхідно продовжити парламентську сесію і ґрунтовно розглянути усі необхідні питання.

“Такі речі не можна розглядати за скороченою процедурою, їх треба обговорювати. Люди мають почути відповіді на питання, бо це питання життя і смерті. І замість цього — канікули! Бо, напевно, видохлись зовсім. Щось тут ніхто не непритомніє від перевтоми і дуже активної роботи. Але розказати людям і попрацювати над медичною реформою ніхто не хоче”, - обурилась народний депутат.

Вікторія Сюмар висловила сподівання, що Верховній Раді вистачить здорового глузду не лише не закривати сесію, але й призначити ще один сесійний тиждень для розгляду критичних для держави законопроектів, в тому числі медичної реформи.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua