Деякі фракції підтримують реформу децентралізації лише на словах, - Олена Бойко (відео)
вівторок, 13 грудня 2016, 17:18

Деякі фракції Верховної Ради заявляють про підтримку реформи децентралізації та місцевого самоврядування, а коли доходить до справи - не голосують за відповідні законопроекти.

Про це заявила член Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, представник фракції "Народний фронт" Олена Бойко в ефірі одного з телеканалів.

Вона зазначила, що на сьогоднішній день противниками цієї реформи є ті народні депутати, які "популістично маневрують, розказують про те, що "місцеве самоврядування – це добре", а коли доходить до справи - не голосують за необхідні для впровадження реформи законопроекти.

"Чому за децентралізаційні законопроекти постійно не голосує "Батьківщина"?", - звернулася Олена Бойко до присутнього на ефірі представника цієї фракції.

Вона також додала, що депутати "Батьківщини" мали б уважніше читати закони перед тим, як виходити на парламентську трибуну і заявляти, що вони нібито недосконалі.

Аналогічне запитання щодо неголосування за децентралізаційні законопроекти Олена Бойко також адресувала і фракції "Самопоміч".

"Чому партія, яка вийшла з місцевого самоврядування, виходить під час голосування за законопроект №4676? Тобто законопроект, який посилює самоврядування, який продовжує реформу, який дозволяє 28 громадам об’єднатися (бо ЦВК не дозволила їм об’єднатися. – Ред.). А уявіть собі, що 28 громад – це півмільйона, а за ними ще стоїть мільйон у черзі. Тобто, скільки людей пройшло процедуру від початку узгодження і розуміння, що децентралізація для них потрібна, скільки перепон вони пройшли!", - наголосила народний депутат.

За словами Олени Бойко, "державницька позиція народних депутатів якраз і полягає в тому, щоб голосувати за ті закони, які потрібні для розвитку держави всупереч власним амбіціям".

При цьому парламентар нагадала, що саме фракція "Народний фронт" послідовно виступає за втілення реформи децентралізації та є одним з ініціаторів та розробників відповідних законопроектів.  


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua