Для ефективного залучення інвестицій в Україну необхідні стабільне законодавство і фіскальна політика, - Наталія Кацер-Бучковська
четвер, 24 березня 2016, 11:26

Для ефективного залучення інвестицій в Україну, зокрема в енергетичну галузь, важливими умовами є стабільність законодавства та послідовна фіскальна політика держави на енергетичному ринку.

Про це заявила представник фракції "Народний фронт", Голова підкомітету з питань сталого розвитку, стратегії та інвестицій Комітету Верховної Ради з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки Наталія Кацер-Бучковська під час виступу на "Інвестиційному газовому форумі 2016", який відбувся у середу в Києві.

"Ми повинні бути послідовними в своїй політиці. Намір знизити рентні ставки для газовидобувних компаній є кроком вперед, але також має бути забезпечена подальша зміна умов на газовидобувному ринку", - заявила вона.

Як зазначила народний депутат, у зв’язку з тим, що сучасний світ змінюється дуже швидко, умови на ринку, які були рік тому, сьогодні вже втрачають актуальність. Так, наприклад, ціни на нафту та газ за останній час впали в кілька разів.

"Сьогодні ми стикаємось з тим, що конкурують між собою не окремі компанії, а конкурують між собою цілі держави за залучення інвестицій", - додала вона.

Наталія Кацер-Бучковська навела в якості прикладу найбільший міжнародний енергетичний форму СERAWeek, в якому вона нещодавно брала участь і куди спеціально приїжджають  президенти різних держав для того, щоб презентувати свої країни, розповісти про умови інвестицій та надати інвесторам зі всього світу особисті гарантії.

"Це є боротьба за ресурси, боротьба за фінансування, якого зараз вже не так багато, як раніше. Це є, власне, боротьба за успіх тієї чи іншої держави", - наголосила парламентар.

У зв’язку з цим Наталія Кацер-Бучковська заявила, що для України, яка наразі стикнулася з багатьма викликами, зокрема і в енергетичній галузі, залучення інвестицій є критично важливим питанням.

"Тому потрібно зробити усе, щоб в Україні були конкурентні та сприятливі умови для залучення інвестицій", - наголосила вона.

Так, представник фракції "Народний фронт" повідомила, що вже почала працювати робоча група на базі Міністерства енергетики та Міністерства фінансів, мета якої – розробити нові фіскальні умови для газовидобувного ринку, а також створити механізм стимулювання та гарантування інвестицій в Україні.

"Я думаю, що ця робота буде успішною і дасть поштовх для розвитку газовидобувних галузей", - резюмувала вона.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua