Французьким депутатам, які незаконно відвідали Крим, загрожує до 8 років ув’язнення, - Георгій Логвинський
вівторок, 28 липня 2015, 16:36

Депутатам Національних зборів Франції, які незаконно відвідали Крим, загрожує від 5 до 8 років ув’язнення.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook заступник Голови Постійної делегації у ПАРЄ, член парламентської фракції «Народний фронт» Георгій Логвинський.

Він повідомив, що Генеральна прокуратура почала відповідну перевірку після його заяви про кримінальне правопорушення.

«Всі ті, хто входив до складу французької делегації, всі ті, хто дозволив собі цинічно наплювати на українські закони і вести «переговори» з окупантами, хто безсоромно і не цінуючи свою персональну репутацію порушив межі нашої країни - усі вони понесуть відповідальність», - наголосив Логвинський.

«Сьогодні або завтра - це лише питання часу. І не варто вважати, що разова поїздка і оголошення персонами нон-грата в Україні - це усі наслідки порушень французькою делегацією українських законів!», - додав він.

Георгій Логвинський зазначив, що дії французьких депутатів на чолі з головою делегації Тьєррі Маріані є кримінально караними.

«По-перше, відповідно до ст. 332-1 КК України такі дії - кримінально карані - від 5 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років і з конфіскацією транспортних засобів», - сказав він.

«По-друге, не беруся судити, але щось мені підказує, що численні зустрічі представників французької делегації з самозванцями у владі на окупованій території - можуть привести до звинувачення членів цієї делегації в співучасті з тими, хто незаконно захопив владу в АР Крим. Нагадаю, що кримських самозванців звинувачують в скоєнні злочинів, передбачених ст. 109, 110 КК України, а саме в діях, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність і недоторканість України», - додав народний депутат.

Логвинський також наголосив, що Україна не буде обмежуватися заходами лише на своїй території.

«Сьогодні в нас у розпорядженні є багато міжнародних механізмів для того, щоб допитати депутатів на території їхньої рідної країни і з'ясувати мету і мотиви вчиненого правопорушення», - резюмував він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua