Георгій Логвинський: Меджлісу кримськотатарського народу необхідно надати статус держоргану
понеділок, 14 березня 2016, 16:52

Меджлісу кримськотатарського народу необхідно надати статус державного органу для того, щоб зашкодити намірам окупаційної влади АР Крим визнати його екстремістською організацією.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт», заступник голови Комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Георгій Логвинський сьогодні під час круглого столу, присвяченому питанню заборони Меджлісу в Криму.

Зокрема, народний депутат повідомив, що вони з колегами вже працюють над розробкою відповідного законопроекту щодо надання Меджлісу статусу державного органу в Україні.

«Тоді вже не можна буде заборонити державний орган іншої країни і називати його екстремістським. У цьому випадку вже потрібно визнати всю країну екстремістською», - пояснив Георгій Логвинський.

На його думку, рішення так званої «кримської влади» заборонити Меджліс є абсолютно безглуздим.

«Сьогодні Меджліс є кісткою в горлі не лише у тих, хто зараз керує в Криму, а й у тих,  хто ними керує», - вважає Логвинський.

Він зазначив, що з правової позиції так званий Верховний суд Криму, підконтрольний Росії, не є легітимним.

«Говорячи простими словами, зібралася якась банда, яка визначила ролі і вирішила заборонити Меджліс», - зауважив народний депутат.

При цьому, за словами парламентаря, важливо розуміти, що у кожної дії є свої цілі.

«Тут все просто: як тільки буде рішення суду, що Меджліс - екстремістська організація, то не лише члени Меджлісу, але й всі ті, хто мають до нього відношення, потраплять під переслідування відповідно до Кримінального кодексу РФ», - наголосив він.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua