Ігор Жданов: Маємо запустити єдиний скоординований національний механізм, який захищатиме чесність у спорті
четвер, 1 грудня 2016, 12:32

Україна має створити Національну платформу для реалізації Конвенції Ради Європи проти маніпулювання результатами спортивних змагань.

На цьому наголосив міністр молоді та спорту, представник партії «Народний фронт» Ігор Жданов під час відкриття національної конференції «Чесність у спорті», організованої Мінмолодьспорту, Міжнародним Олімпійським комітетом, Національним Олімпійським комітетом України та Міжнародною організацією кримінальної поліції «Інтерпол».

«На підтримку і задля реалізації Конвенції Ради Європи маємо створити Національну платформу проти маніпулювання результатами спортивних змагань», - сказав він.

Ігор Жданов зазначив, що Міністерство молоді та спорту вже звернулося до керівництва Уряду щодо необхідності утворення робочої групи для запуску такої Національної платформи.

До складу робочої групи пропонується залучити представників Мінмолодьспорту, Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства фінансів, Міністерства закордонних справ, Національного антикорупційного бюро, Генеральної прокуратури, Національного олімпійського комітету України, інших спортивних організацій та федерацій, вищих навчальних закладів сфери фізичної культури та спорту, громадськості.

Передбачається, що Національна платформа виконуватиме роль:

- інформаційного центру для збору і поширення інформації щодо маніпулювання спортивними змаганнями для відповідних організацій та органів влади;

- координуватиме боротьбу з маніпулюванням спортивними змаганнями;

- отримуватиме та аналізуватиме інформацію про неправильні і підозрілі ставки, які мали місце на спортивних змаганнях;

- передаватиме інформацію про можливі порушення законів або спортивних правил до органів державної влади чи спортивних організації та/або операторів ставок на спортивні змагання;

- співпрацюватиме з усіма організаціями та відповідними органами влади на національному та міжнародному рівнях, у тому числі з національними платформами інших держав.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua