Ігор Жданов після зустрічі з президентом Федерації біатлону: Україна не братиме участь у змаганнях в Росії
вівторок, 13 березня 2018, 17:24

Українські спортсмени не братимуть участь в етапі Кубка світу з біатлону, який проходитиме в Тюмені (Російська Федерація).

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр молоді і спорту, представник партії «Народний фронт» Ігор Жданов після зустрічі з президентом Федерації біатлону України Володимиром Бринзаком.

«Держава не має права втручатися у діяльність спортивних федерацій, як окремих громадських організацій. Але всі правила мають виключення. Бо йдеться про країну-агресора, країну, яка систематично нехтує міжнародним законодавством, в тому числі у сфері спорту, не дотримується антидопінгових правил», - наголосив Ігор Жданов.

«Було прийнято спільне рішення - збірна України не буде брати участь у дев`ятому етапі Кубка світу у Тюмені», - додав він.

Раніше міністр висловлював сподівання, що Федерація біатлону України дослухається до його особистої позиції щодо бойкоту змагань на території держави-агресора.

«Росія – держава-агресор, яка окупувала частину нашої території. Росія - держава, де вживання допінгу стало одним із елементів національної спортивної політики», - наголосив Ігор Жданов.

Мінмолодьспорту України звертається до всіх міжнародних федерацій з проханням - не призначати міжнародних спортивних змагань на території держави-агресора та злісного порушника Всесвітнього антидопінгового кодексу.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua