Ігор Жданов: У Дніпрі з'явиться Всеукраїнський реабілітаційно-відновлювальний центр, який стане базою паралімпійської підготовки
вівторок, 10 жовтня 2017, 22:32

У місті Дніпро буде збудовано Всеукраїнський реабілітаційно-відновлювальний спортивний центр, який стане базою паралімпійської підготовки літніх видів спорту.

Про це повідомив міністр молоді та спорту, представник партії "Народний фронт" Ігор Жданов.

10 жовтня в Мінмолодьспорту відбулась перша з низки робочих зустрічей, присвячених співпраці України і Фінляндії у рамках відповідного проекту.

У зустрічі взяли участь Ігор Жданов, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич, Посол Фінляндії Юга Іларі Віртанен, представники фінських компаній, які спеціалізуються на впровадженні високих екологічних технологій та ноу-хау зі збереження водних ресурсів, зменшенні енергозатрат, ергономічності будівництва тощо.

Очільник Мінмолодьспорту зазначив, що побудова такого центру, який ґрунтується на універсальному дизайні, абсолютній доступності та інклюзії, надзвичайно важлива: "Українські спортсмени – паралімпійці та дефлімпійці, а також і олімпійці - отримають сучасну, потужну спортивну базу. Вона стане доступною також і для громадян з особливими потребами, яким потрібна реабілітація, зокрема воїнів АТО, які відстоюють незалежність України на Сході".

Знаючи про високий рівень фінських технологій в сфері енергозберігання, екології, альтернативних джерел енергії, раціонального планування та забудови, Мінмолодьспорту зацікавлене у співпраці з Урядом Фінляндії, фінськими компаніями щодо створення Центру, наголосив міністр.

Ігор Жданов і Валерій Сушкевич подякували Послу Фінляндії пану Юга Іларі Віртаненза за інтерес та бажання допомогти у створенні в Україні такого соціально значимого і спортивного об’єкта з використанням високих технологій, які сьогодні застосовуються у Фінляндії.

Пан Юга Іларі Віртанен зауважив, що з боку Фінляндії є велика зацікавленість у цьому проекті. Він подякував українській стороні за інтерес до фінських ноу-хау та досвіду у цій сфері.

Нагадаємо, що один з найвідоміших і один з кращих в світі і Європі "Національний центр паралімпійської та дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів" в Євпаторії, який системно реалізовував цілісну програму фізкультурно-спортивної реабілітації та рекреації, зараз знаходиться у анексованому Росією Криму та недоступний для українських спортсменів і ветеранів АТО.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua