Ігор Жданов: Ухвалено рішення про створення двох державних центрів олімпійської підготовки з легкої атлетики
середа, 9 серпня 2017, 20:44

Кабінет Міністрів схвалив ініційовану Міністерством молоді та спорту постанову про утворення двох державних центрів олімпійської підготовки з легкої атлетики - Східного та Західного.

Відповідне рішення було ухвалено сьогодні на засіданні Уряду.

Східний державний центр олімпійської підготовки з легкої атлетики передбачається розмістити у Сумах, а для його діяльності залучити спортивні об’єкти, науково-медичні заклади та кадровий потенціал Сумського державного університету, а також об’єкти спортивної інфраструктури міста.

Західний державний центр олімпійської підготовки утворюється в Луцьку. За погодженням з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та керівництвом вищих навчальних закладів, у розпорядженні спортсменів центру будуть спортивні та медико-відновлювальні об’єкти Східноєвропейського Національного університету, Луцького національного технічного університету, спортивна інфраструктура міста Луцька, у тому числі легкоатлетичного комплексу «Авангард», спортивні об’єкти якого відповідають міжнародним стандартам з цього виду спорту, що підтверджено сертифікатом ІІ категорії Міжнародної асоціації легкоатлетичний федерацій.

«Попереду ще багато роботи, але і в Сумах, і в Луцьку дійсно є база для створення державних центрів олімпійської підготовки з цього виду спорту. Адже саме там неодноразово проходили всеукраїнські першості серед дорослих і юніорів», - зазначив міністр молоді та спорту, представник партії «Народний фронт» Ігор Жданов.

У профільному міністерстві наголошують, що легка атлетика є пріоритетним видом спорту та має розгалужену інфраструктуру в усіх регіонах України.

Так, до регулярного тренувального процесу залучено понад 50 тисяч атлетів резервного спорту, над підготовкою яких у ДЮСШ, спортклубах, спеціалізованих навчальних закладах спортивного профілю, школах вищої спортивної майстерності тощо працює більше 1,5 тисячі дипломованих тренерів.

Функціонування нових державних центрів олімпійської підготовки на сучасних і найкращих в Україні легкоатлетичних базах забезпечить належні умови для проведення ефективної і цілеспрямованої підготовки легкоатлетів протягом всього року.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua