Ігор Жданов: Україна має 21 офіційно підтверджену ліцензію на зимові Олімпійські ігри-2018
середа, 17 січня 2018, 17:47

Зимові Олімпійські Ігри в Пхьончхані стануть сьомими для спортсменів незалежної України.

Про це повідомив міністр молоді та спорту, представник партії «Народний фронт» Ігор Жданов на брифінгу.

«Станом на 17 січня, вже маємо 21 офіційно підтверджену ліцензію», - сказав він.

Так, на Олімпіаді у Південній Кореї Україна гарантовано буде представлена у таких видах спорту, як: біатлон, чоловіки та жінки - одинадцять ліцензій, санний спорт, чоловіки та жінки – п'ять ліцензій, фігурне катання, чоловіки та жінки - чотири ліцензії, а також одна ліцензія в чоловічому скелетоні.

«Специфіка ліцензійного відбору така, що він триватиме аж до самого початку Олімпіади. У нас є надії, що матимемо ліцензії у фристайлі — у Олексадра Абраменка; на лижних гонках, гірськолижному спорті, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліну, лижному двоборстві Розраховуємо, що ще 10-15 українських спортсменів поїдуть на Олімпіаду», - висловив сподівання Ігор Жданов.

За його словами, Мінмолодьспорту виконало зобов’язання перед всіма збірними командами України із зимових видів спорту, які претендували на участь в Олімпіаді. Вчасно і в повному обсязі фінансувалися навчально-тренувальні збори в Україні та за кордоном, забезпечено гідну фінансову мотивацію.

«Загалом протягом 2014-2018 років на підготовку до Олімпіади Міністерством було виділено понад 265,5 млн. грн. Зокрема, тільки у 2017 році, окрім календаря, існувала окрема олімпійська програма фінансування, яка склала 54,64 млн. грн. Цього ж року виділено 23,4 млн. грн. Понад 20 млн. було направлено на придбання нового сучасного інвентарю», - зауважив міністр.

Він нагадав, що держава гарантує виплату призерам зимових Олімпійських Ігор призових, які становлять за 1 місце - 125 000 дол. США в грн. по курсу НБУ на виплату; 2 місце - 80 000 дол. США; 3 місце - 55 000 дол. США. Також він наголосив, що відповідно до рішення Уряду, віднині розмір винагороди спортсменам-паралімпійцям зрівняно з розміром винагород спортсменам-олімпійцям.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua