Іспит з державної мови має стати обов'язковим для набуття громадянства України, - Юрій Береза (відео)
п’ятниця, 23 червня 2017, 11:13

Іспит з української мови повинен стати обов'язковим для тих осіб, які хочуть отримати громадянство України, оскільки це є нормою для усіх цивілізованих країн, які поважають себе.

Про це заявив заступник керівника фракції “Народний фронт”, співавтор відповідного законопроекту Юрій Береза в інтерв'ю журналістам.

“Це (державна мова) — основа будь-якої держави. Про що тут можна говорити? Наприклад, ви приїдете до Англії і будете говорити: “Я хочу бути чиновником у мерії Лондона, але я не буду знати англійської мови”. Вас обов'язково оголосять божевільним. Чому це питання в Україні викликає так багато розмов?”, - наголосив народний депутат.

Як підкреслив заступник керівника фракції “Народний фронт”, така вимога, яку наразі ініціюють народні депутати (щодо обов'язкового іспиту з державної мови для набуття українського громадянства) має бути нормою в державі.

“Навпаки, це ви повинні ставити питання: чому такої норми до цих пір не було? І це питання до усіх очільників держави”, - звернувся Юрій Береза до журналістів.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua