Кличко знову списує власну бездіяльність на Уряд, – Геннадій Кривошея
п’ятниця, 26 лютого 2016, 17:43

Київський міський голова Віталій Кличко перекладає відповідальність за тарифну політику з мерії на Уряд, аби в кінці року традиційно випрошувати гроші на покриття боргів у Кабінету Міністрів.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Геннадій Кривошея, коментуючи наміри очільника столиці не погоджувати підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

За його словами, Віталій Кличко у популізмі явно прагне перегнати лідерку "Батьківщини" Юлію Тимошенко.

"Київська влада мала багато часу, щоб розробити ефективні заходи, які б зменшили ціновий тягар на киян через заплановане Нацкомісією з регулювання в сфері енергетики та ЖКГ підвищення тарифів. Саме Нацкомісією, а не Урядом, як це намагається представити столичний голова. Зараз Кличко хоче створити робочу групу, яка буде думати, як не допустити підвищення тарифів. Хоча насправді місцева влада повинна пропонувати містянам заходи з енергоефективності, повинна щільно працювати з "Київенерго", аби ця компанія активніше встановлювала лічильники тепла у житлових будинках. Мерія ж банально політизує ситуацію", - наголосив Геннадій Кривошея.

На його думку, це повністю вкладається в канву інформаційної політики деяких представників фракції БПП, за підтримки якої Кличко став столичним головою.

"За все відповідає Прем’єр, а ми будемо критикувати... Так не вийде. У кожного має бути своя сфера відповідальності. Якщо київський очільник проти приведення тарифів до ринкових, нехай запропонує свою програму дій, як цього не допустити. Коли ж такої програми немає, непотрібно лукавити зі своїми виборцями", - сказав народний депутат.

Він також зауважив, що у київської влади склалася шкідлива звичка перекладати свої проблеми на державний бюджет, і в цьому вона дуже схожа на "молоду команду" Леоніда Черновецького.

"Прогнозовано, що під кінець року у Кличка знову заспівають улюблену пісню про "поганий уряд", який не дає Києву грошей. А потім прийдуть до Кабміну з простягнутою рукою. Це ж легше, аніж чесно прозвітуватися перед киянами, куди пішли кошти, акумульовані до столичної казни завдяки бюджетній децентралізації", - наголосив Геннадій Кривошея.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua