Комітет з питань нацбезпеки і оборони узгодив кінцевий варіант закону про реінтеграцію Донбасу та Криму (відео)
п’ятниця, 17 листопада 2017, 13:54

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони рекомендував парламенту прийняти у другому читанні законопроект № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях".

Відповідне рішення депутати прийняти сьогодні на засіданні комітету.

"Верховна Рада зобов'язана підтримати цей законопроект в найближчі сесійні тижні", - заявив Голова комітету, представник "Народного фронту" Сергій Пашинський.

Комітет врахував 246 правок із 670, поданих народними депутатами.

Сергій Пашинський звернув увагу на те, що представники фракції "Самопоміч" проігнорували засідання комітету попри те, що віце-спікер Оксана Сироїд та інші представники цієї політичної сили неодноразово заявляли, що "ми начебто в рамках АТО незаконно використовуємо ЗСУ".

"Це є брехня і кремлівська провокація. Ми законно використовуємо Збройні Сили, але мета цього закону - оптимізувати використання ЗСУ, тому що по нинішньому законодавству керівництво АТО здійснює перший заступник голови СБУ, і це є неправильно відповідно до сил і засобів, які є на лінії розмежування", - сказав Пашинський.

"Саме тому президент і подав цей законопроект, аби оптимізувати весь цей процес. А люди, які це критикували, блокують його прийняття", - наголосив він.

Кінцевий варіант законопроекту визначає окремі території в Донецькій та Луганській областях окупованими. Кордон окупованих територій має визначати Міноборони за поданням Генштабу.

У випадку введення воєнного стану в окремих районах Донецької та Луганської областей та введення воєнної адміністрації, припиняються повноваження обласної, районних і сільських рад на цих територіях.

Координацію і контроль на цих територіях у випадку воєнного стану здійснює Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ за керівництва Генштабу.

Крім того, раніше комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони включив питання Криму в законопроект про реінтеграцію Донбасу.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua