Корупціонери з оточення Януковича намагаються перешкодити ухваленню закону про спецконфіскацію, - Тетяна Чорновол (відео)
вівторок, 12 липня 2016, 16:16

Корупційний бізнес екс-міністра екології часів Януковича Миколи Злочевського за допомогою відомих західних лобістів намагається перешкодити ухваленню законопроекту про спецконфіскацію.

Про це заявила представник фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол під час брифінгу у парламенті.

Народний депутат зазначила, що наразі Генеральна прокуратура активно займається розслідуванням справи щодо несплати податків до Державного бюджету бізнесом, який належить екс-міністру охорони навколишнього природного середовища Миколі Злочевському.

Вона нагадала, що Генпрокуратурою встановлено, що за останні роки фірми Злочевського не заплатили до Держбюджету майже 1 мільярд гривень податків. «Мова йде про оптимізацію сплати ПДВ», - додала вона.

У той же час Тетяна Чорновол зауважила, що про ці факти щодо діяльності Злочевського вона повідомляла ще у той час, коли оприлюднювала результати власних розслідувань щодо корупційних схем фірм Онищенка-Кадирова – народного депутата, дозвіл на притягнення до відповідальності та арешт якого нещодавно дав український парламент.

Представник фракції «Народний фронт» також нагадала, що бізнес Злочевського «розквітнув» за часів президента Януковича, коли екс-міністр екології «запустив грубу корупційну схему по вивозу шкідливих відходів з України».

Чорновол розповіла, що тоді з Державного бюджету виділялися значні кошти на утилізацію шкідливих відходів, натомість за кордон вивозилася земля із вмістом незначної частки шкідливих речовин і «утилізувалася за значно менші кошти, а різниця потрапляла у кишені Злочевського».

За словами народного депутата, «саме ці корупційні кошти пішли в основу розбудови газовидобувного бізнесу Злочевського», коли екс-міністр сам собі видавав ліцензії на видобуток газу.

«Коли в Україні змінилася влада, Злочевський почав захищати свій бізнес, тому в Раду директорів Burisma Holding (компанія, пов’язана з Миколою Злочевським. – Ред.) зайшли впливові західні лобісти. І зараз через цих людей Злочевський тисне на «Єврооптимістів», тисне на громадські антикорупційні організації, тисне на «Самопоміч» і не пропускає через Верховну Раду закон про спецконфіскацію, - наголосила вона.

Як зазначила Тетяна Чорновол, саме Злочевському «вдалося здобути найбільші результати в тому, щоб перешкодити Україні в отриманні коштів Януковича», оскільки єдиний рахунок ($ 23 млн) серед тих, що належать поплічникам колишнього президента і з якого був знятий арешт за кордоном, належить саме екс-міністру екології. За словами народного депутата, арешт з рахунку Злочевського був знятий за допомогою його західних лобістів.

Більше того, за її інформацією, один з директорів компанії Burisma Holding Девон Арчер нещодавно «був заарештований ФБР у США за підозрою у шахрайстві з облігаціями».

«ФБР – це серйозна організація і її неможливо корупціонувати. Я думаю, що вона прийде і в Україну по ланцюжку справи щодо шахрайства представників Burisma Holding, зокрема, із арештованими коштами Януковича і по їхнім корупційним проплатам з метою блокувати «законопроект про спецконфіскацію». Це обов’язково буде, але це займає певний час, а ці кошти потрібні Україні вже зараз», - наголосила вона. 

Тетяна Чорновол також нагадала, що «Народний фронт» підтримав ініціативу Міністерства освіти і науки спрямувати 18 млрд грн з коштів, вкрадених Януковичем і його оточенням та арештованих в Україні, після їх повернення в Держбюджет - на зарплати вчителям.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua