Легітимізація Мінських угод в українському законодавстві неприпустима, - Андрій Тетерук (відео)
четвер, 5 жовтня 2017, 12:38

Легітимізація Мінських угод в українському законодавстві неприпустима. Саме тому "Народний фронт" не голосуватиме за законопроект №7163 в цілому, доки там є положення про Мінські угоди.

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук під час брифінгу у парламенті, представляючи позицію фракції.

"Фракція "Народний фронт" не підтримає ухвалення законопроекту №7163 (проект закону про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях. – Ред.) в цілому доти, доки там будуть будь-які згадування про Мінські домовленості. Ми не допускаємо навіть думки про те, що ми будемо в законопроекти вкладати легітимізацію Мінських угод", - сказав він.

По-друге, за його словами, фракція "Народний фронт" голосуватиме за проект закону про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей №7164 "за умови, що він набирає чинності лише після повного виведення збройних сил Російської Федерації, всіх бандформувань, які спонсоруються Росією, бойової техніки - за межі державного кордону України".

"Цей факт повинен засвідчуватися указом Президента виключно за поданням відповідних міністрів: міністра оборони та міністра внутрішніх справ. І тоді ми будемо мати контрольовану ситуацію, яка дозволить парламенту продовжити свою роботу щодо встановлення миру і порядку на території України як суверенної держави", - резюмував Андрій Тетерук.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua