Леонід Ємець: На депутатів тиснули, щоб зберегти корупцію в судах (відео)
п’ятниця, 3 червня 2016, 14:21

Закон про судоустрій та статус суддів важливо було прийняти разом зі змінами до Конституції в частині правосуддя, аби запустити якісну судову реформу.

Про це в коментарях журналістам заявив народний депутат фракції "Народний фронт", перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець.

"Без змін до Конституції в частині правосуддя закон протидіяв їй. Звільнити суддів за невідповідність їх майна та декларацій сьогодні можливості стара Конституція не дає", - зазначив Ємець.

За його словами, старим текстом Конституції в частині правосуддя передбачена діяльність спеціалізованих судів, тоді як закон про судоустрій та статус суддів їх скасовує.

"Тому спочатку ми прийняли закон в цілому, бо не було довіри, що після голосування за зміни в Конституцію знайдеться достатньо голосів, а потім ми мали прийняти зміни в  Конституцію, бо лише вони з нею діють у парі", - наголосив народний депутат.

Леонід Ємець також підкреслив, що на депутатів - ініціаторів законопроекту чинився шалений тиск як від колег, так і поза парламентом, аби зберегти корупційні схеми в судах.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua