Леонід Ємець: Вже наступного пленарного тижня Парламент має прийняти в цілому закон про місцеві вибори (відео)
п’ятниця, 19 червня 2015, 15:47

Вибори до місцевих  рад мають відбутися за відкритими виборчими списками, а вибори міських  голів - у два тури. Саме на виконання цих завдань Парламент ухвалив закон про місцеві вибори №2831-3, у якому є ці пропозиції.

Про це  у коментарі заявив народний депутат фракції  «Народний фронт», перший заступник голови Комітету з питань правової  політики та правосуддя Леонід Ємець.

За його словами, таким чином депутати VIII cкликання мають на меті змінити старий закон Януковича-Портнова-Лукаш, завданнями якого були фальсифікації та використання адміністративного ресурсу, що позначилося на житті громадян та якості депутатського корпусу.

«Ми прийняли закон за основу. Він має бути розглянутий за скороченою процедурою:  протягом наступного тижня будуть вноситися пропозиції і вже наступного пленарного тижня ми маємо його прийняти в цілому», - сказав Ємець.

Разом з тим представник «Народного фронту» спростував чутки про те, що є певні домовленості окремих  груп про скасування виборів мерів у два тури і залишено систему, за якою мера обирали в один тур.

«Депутат, який внесе поправку про скасування виборів мерів в два тури і голосуватиме за неї, якщо він буде членом коаліції – означатиме, що він зрадив коаліційну угоду і обіцянки, які особисто давав виборцям. В такому разі він повинен скласти мандат», - зазначив парламентар і пообіцяв «вжити усіх заходів, аби запобігти порушенню коаліційної угоди, починаючи від блокування трибуни - до інших, в тому числі і непарламентських  методів».

«Обіцянки дані українському народу мають бути виконані», - резюмував представник «Народного фронту».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua