Лещенко поїхав з країни після скандалу з квартирою, НАБУ закликають розслідувати корупцію (відео)
середа, 7 вересня 2016, 11:50

Національне антикорупційне бюро України має з’ясувати наявність підстав для притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Лещенка у зв’язку з можливим вчиненням ним корупційних правопорушень.

Про це заявив Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради Павло Пинзеник, виступаючи з парламентської трибуни.

Він нагадав, що вчора українське суспільство збурила новина про придбання народним депутатом Лещенком елітної нерухомості в центрі Києва вартістю більше $ 300 тис.

"Ідеться про можливу наявність в діяннях окремих осіб, які мають значний вплив на українську політику протягом багатьох років, які займають надзвичайно високі посади, які є власниками авторитетних медіа, про вчинення ними можливих корупційних правопорушень", - сказав голова комітету.

Зокрема, до цього він зарахував можливе корупційне походження коштів, ухилення від сплати податків, можливе заниження вартості об’єкту оподаткування, можливе внесення в договори купівлі-продажу елітної нерухомості завідомо неправдивої інформації, що може мати ознаки шахрайства.

При цьому Пинзеник заявив, що його виступ "не є просто повідомленням для ЗМІ, а згідно зі статтею 214 КПК України є повідомленням про злочин".

"На підставі цього повідомлення Національне антикорупційне бюро України повинне прийняти процесуальне рішення про внесення інформації до єдиного реєстру розслідувань. Після внесення цієї інформації протягом 24 годин ми хотіли би почути від НАБУ про наявність або відсутність підстав для притягнення до кримінальної відповідальності зазначених вище в моєму повідомленні осіб", - наголосив Павло Пинзеник.

У той же час голова комітету повідомив, що після оприлюднення скандальної інформації Лещенко залишив територію України.

"Фігуранти розслідувань, які згадуються у цій залі, розбігаються, як таргани. Один побіг у Крим нещодавно (суддя Чаус), а Сергій Лещенко вчора ввечері був помічений в літаку на Тбілісі", - сказав він.

Пинзеник також звернувся до правоохоронних органів з проханням ретельніше прислухатися до заяв політиків у сесійній залі.

"Коли ми говоримо про те, що народні депутати Каплін чи Добродомов працюють на російську розвідку, то це потрібно розслідувати. Коли ми говоримо, що народний депутат Лещенко може бути причетний до корупції, це потрібно розслідувати", - резюмував він.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua