Лілія Гриневич: У минулому році було оновлено 1 837 природничих кабінетів у профільних закладах та опорних школах
п’ятниця, 5 травня 2017, 17:11

Торік на обладнання природничих кабінетів у профільних та опорних школах Уряд виділив 200 млн гривень, що разом із додатковими коштами місцевих органів влади дало змогу обладнати та оновити 1 837 природничих кабінетів.

Про це розповіла міністр освіти і науки, представник партії «Народний фронт» Лілія Гриневич під час відкриття нового кабінету біології в Івано-Франківському природничо-математичному ліцеї.

«Кожен із цих кабінетів складається із певного набору обладнання та макетів для вивчення окремого природничого предмету – фізики, хімії, біології, географії чи математики. І дуже важливо, що зараз це не лише пробірки чи важки, а й мультимедійне приладдя, яке дає можливості проводити симуляції тих експериментів, що неможливо провести в умовах школи чи маленької лабораторії. Так дітям цікаво вчитися і в них розвивається критична для природничих наук якість – допитливість», – зазначила Лілія Гриневич.

У 2017 році на обладнання природничих кабінетів було виділено 300 млн гривень. Області вже починають закупівлю обладнання, зокрема, кабінет біології в Івано-Франківському природничо-математичному ліцеї було закуплено в тому числі завдяки виділеним на 2017рік коштам.

«Івано-Франківська область має закупити в цьому році 25 природничих кабінетів, у минулому році вони вже встановили 30», – додала міністр.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua