Лобісти російського інформпродукту в Україні протидіють підписанню закону про виключення його з євроквоти, - Вікторія Сюмар (відео)
вівторок, 6 вересня 2016, 16:12

Голова Комітету ВР з питань інформаційної політики та свободи слова, заступник керівника фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар закликала Президента Петра Порошенка якнайшвидше підписати законопроект щодо виключення російського інформаційного продукту з європейської квоти, ухвалений парламентом ще чотири місяці тому.

 Про це вона заявила, коментуючи в інтерв’ю журналістам сьогоднішнє звернення Президента, в якому він відзначив успіхи Верховної Ради в гуманітарній політиці.

Голова профільного комітету, де розроблявся Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо визначення передач європейського виробництва) № 2766, зауважила, що вже минули усі терміни, відведені для його підписання, оскільки він був ухвалений парламентом ще чотири місяці тому.

«Я сподіваюсь, що Президент, який сьогодні відзначив у гуманітарній політиці, що ми все ж таки прийняли збільшення квоти української мови в радіоефірі, й закликав зробити це на телеканалах (що ми зробимо, я думаю), що так само він запитає у власної адміністрації, чому цей закон досі не підписаний», - заявила вона.

Вікторія Сюмар нагадала, що законопроект № 2766 «передбачає дуже просту річ: російський інформаційний продукт не може бути в квоті європейського, оскільки російські ЗМІ та інформаційне середовище не будуються за європейськими принципами, підходами та на європейських цінностях».

«Росія не ратифікувала Європейську конвенцію з транскордонного мовлення. Це означає дуже конкретну річ, що ми не можемо вважати цей продукт європейським, і тому повинні посилювати і український (інформаційний) продукт і саме безпосередньо європейський продукт. Але чомусь це питання гальмується станом на зараз. Нам сказали, що це певний лобізм окремих телеканалів, які мають дуже значну частку російського інформаційного продукту», - наголосила парламентар. 

«Це не стосується серіалів, але це стосується іншого: концертів, як я говорила, Миколи Баскова, які йдуть у нас в ефірі перед Днем незалежності чомусь годинами, Кобзона, інших російських гумористичних програм», - зазначила вона. 

При цьому заступник керівника фракції «Народний фронт» зауважила, що голосуванням за цей законопроект «Верховна Рада дала чіткий сигнал, що українські політики мають боротися за створення українського інформаційного простору і стимулювати українське виробництво».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua