Лубківський: Переговори Арсенія Яценюка у Брюсселі - максимально відверті і жорсткі по суті (відео)
середа, 30 листопада 2016, 10:33

"Невирішуваність питання безвізу дає привід для спекуляцій, які можуть бути дуже легко використані Кремлем у пропаганді проти України і ЄС. Необхідна чітка політична воля в рамках Європейського Союзу для того, щоб владнати актуальні проблемні питання й, зокрема, стосовно остаточного рішення з безвізу", - наголосив радник Арсенія Яценюка з міжнародних питань, заступник Міністра закордонних справ України (2014 рік) Данило Лубківський на телеканалі Еспресо.tv 29 листопада.

Він зазначив, що за три дні візиту Арсенія Яценюка до Брюсселя заплановано майже два десятки зустрічей з керівництвом Європейського Союзу: "Цей візит і розмови, які відбуваються з нашими партнерами, - це розмови максимально відверті, максимально жорсткі, не за тональністю, а за предметом і суттю".

Розмови Арсенія Яценюка з керівництвом ЄС у Брюсселі передають основну думку: Україна виконала всі необхідні зобов'язання для того, щоб отримати безвізовий режим від Європейського Союзу. І сьогодні м'яч на боці ЄС і відповідь за Європейським Союзом", - сказав він.

Відповідаючи на запитання щодо ситуації з наданням Україні безвізового режиму, він зазначив: "Питання безвізу для України, так само як і для Грузії, - це питання політично вирішене. Навколо нього є політичний консенсус серед наших партнерів, політичних сил, держав-учасниць Європейського Союзу. Водночас наше питання стало заручником внутрішньо інституційних проблем, колізій, які сьогодні виникли в так званому тріалозі між Єврокомісією, Радою ЄС і Європейським парламентом".

"Сьогодні необхідна чітка політична воля у рамках Європейського Союзу для того, щоб цю ситуацію владнати. Уже є розуміння, як це зробити. Є ключ для цього", - підкреслив Данило Лубківський, наголосивши, що про це йшлося під час зустрічей Арсенія Яценюка і з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, і з комісарами Європейської комісії та йтиметься під час сьогоднішньої зустрічі з президентом Європейського парламенту.

Радник Арсенія Яценюка підкреслив, що невирішуваність цього питання "дає Україні поганий сигнал": "Більше того, це дає привід для спекуляцій, які можуть бути дуже легко використані Кремлем в тій масштабній, масивній пропаганді, яка сьогодні ведеться проти України і проти Європейського Союзу, розколюючи ЄС".

Саме тому розмови Арсенія Яценюка у Брюсселі, підкреслив Данило Лубківський, "при всій жорсткості аргументів є розмовою партнерів".

"Думаю, ми йдемо в правильному напрямку і що ми отримаємо результат", - додав радник Арсенія Яценюка.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua