Люди з упередженням ставляться до всього нового, але з часом підтримують, - Тарас Кремінь про ЗНО
середа, 30 травня 2018, 12:08

Успіх зовнішнього незалежного оцінювання при вступі до закладів вищої освіти – це велика заслуга нинішнього міністра освіти Лілії Гриневич, яка займалася розробкою системи ЗНО на національному рівні під час роботи на посаді директора Українського центру оцінювання якості освіти.

Про це заявив член Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти, народний депутат фракції "Народний фронт" Тарас Кремінь, коментуючи результати соціологічного опитування групи "Рейтинг" з приводу ЗНО, яке свідчить про зростання підтримки цієї реформи у два рази з моменту запровадження.

Народний депутат зазначив, що опитування показало, що люди зазвичай з упередженням ставляться до всього нового, але з часом підтримують гарні ініціативи.

Тарас Кремінь наголосив, що запровадження ЗНО дозволило стабілізувати ситуацію в галузі освіти.

"Дуже добре, що зараз, за чинного міністра освіти і науки Лілії Гриневич, ми отримали якісні закони про вищу освіту, закон про освіту, і готові до старту нової української школи", – підкреслив народний депутат.

За його словами, ініційовані ще урядом Арсенія Яценюка і міністром освіти від "Народного фронту" реформи фактично запровадили ЗНО в інших галузях.

"Це і закон про державну службу, де фактично є ЗНО – з володіння державної мови. Це і внесення змін до закону про культуру, де керівників закладів культури обирають, в тому числі, за результатами ЗНО. І, звичайно, це реформаторський закон про освіту, де в тому числі незалежно обирають керівників шкіл", – сказав Тарас Кремінь.

"Наступний етап, який є надзвичайно принциповим в реформуванні освіти, - запровадження ЗНО для вчителів. ЗНО повинно бути не лише для випускників окремих ланок освіти – шкіл та вищих навчальних закладів. Це може бути ЗНО для слухачів університету третього віку, для аспірантів і докторантів. Це повинно стати не лише мірилом перевірки знань, а й компетентності, умінь та навичок", – резюмував член Комітету з питань науки і освіти.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua