Максим Бурбак : Блокування ЦВК виборів в об’єднаних територіальних громадах стане сигналом до активних дій парламенту
середа, 15 серпня 2018, 14:04

Блокування Центральною виборчою комісією виборів у новостворених об'єднаних територіальних громадах стане поштовхом для оновлення її складу.

Про це заявив керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак у коментарі ЗМІ.

«Я впевнений, що Верховна Рада відреагує на цей ганебний демарш, оновивши нарешті склад ЦВК. Центральна виборча комісія повинна не гальмувати, а підтримувати реформи в Україні, забезпечуючи вибори у законний спосіб. Ані суспільство, ані експертне середовище не підтримують існуючий склад ЦВК», - наголосив керівник фракції.

«Конституційний суд скасував закон про референдум у квітні цього року. За нинішньої логіки ЦВК виходить, що усі вибори, призначені з цього часу, є незаконними? Коли члени комісії були щирими: коли призначали такі вибори, чи зараз?», - зауважив Максим Бурбак.

Він відзначив, що парламент при формуванні складу ЦВК повинен дотриматися резолюції ПАРЕ про представництво усіх фракцій парламенту у складі ЦВК.

«Треба дочекатися першого пленарного тижня, який почнеться вже 3 вересня, щоб нарешті оновити склад комісії. До нового складу ЦВК мають увійти представники усіх фракцій і депутатських груп нинішнього складу Верховної Ради. І це збігається із резолюцією ПАРЄ», - наголосив Максим Бурбак.

«Я щиро сподіваюся, що блокування членами ЦВК виборів в об’єднаних громадах стане сигналом до активних дій парламенту у цьому напрямку», - резюмував керівник фракції «Народний фронт».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua