Максим Бурбак: Бюджет-2017 має стати бюджетом економічного розвитку (відео)
середа, 21 вересня 2016, 14:27

Державний Бюджет 2017 року має стати бюджетом зростання економіки.

Про це з парламентської трибуни заявив керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак під час обговорення бюджету на наступний рік.  

«Почнемо з того, що даний бюджет повинен стати бюджетом зростання економіки. 3% росту ВВП – це також позитивний сигнал і результат роботи попереднього Уряду, котрий 2,5 роки впроваджував реформи, які 25 років ніхто не робив», - наголосив Максим Бурбак.

«Кредит, який був наданий МВФ, і кредитні гарантії, які вчора були надані Урядом США, говорять про те, що стабілізація української економіки відбулася, не зважаючи на крики, що буде у нас дефолт. Цього не сталося», - підкреслив Бурбак.

За його словами, в бюджеті враховано ініціативи «Народного фронту» щодо видатків на рівні 5% ВВП на підвищення обороноздатності та національної безпеки – це 129 млрд грн,  а також підвищення на 30% рівня заробітної плати вчителям.

«Ми повинні підтримати виплати стипендій нашим учням і запровадити експеримент щодо розподілу стипендій на соціальні і академічні, чим стимулювати наших дітей, щоб вони вчилися краще», - наголосив Бурбак.

Він також підкреслив, що в проекті бюджету враховано пропозиції «Народного фронту» щодо виділення 14 млрд грн на продовження ремонту і будівництва доріг. А також продовження митного експерименту щодо виділення  50% надходжень від перевиконання бюджетів митниць на ремонт доріг в областях. 

Керівник фракції також позитивно оцінив, що в проекті бюджету враховано пропозиції «Народного фронту» щодо збільшення фінансування будівництва «Європейського валу». «Ми повинні захищатися і будувати оборонні споруди», - наголосив Бурбак. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua