Максим Бурбак: Новий територіальний поділ України повинен відповідати прагненням ОТГ (фото, відео)
середа, 5 грудня 2018, 13:46

Новий територіальний поділ України повинен враховувати інтереси об’єднаних територіальних громад, і Верховна Рада докладе до цього максимум зусиль.

Про це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час виступу на III Форумі місцевого самоврядування, який проходить у Києві.

"Верховна Рада України зробить все, щоб у законодавчий спосіб забезпечити новий територіальний поділ України, і він буде відповідати прагненням ОТГ", - сказав керівник фракції.

Максим Бурбак також додав, що реформа децентралізації потребує законодавчих змін.

"Слово "добровільне" (об'єднання – Ред.) стало гальмом у розвитку об'єднаних територіальних громад. Треба приймати відповідальне рішення. Ми бачили дорожню карту, що до 2020 року, на наступні місцеві вибори, ми повинні пройти без так званих білих плям. Всі ці голови місцевих рад і місцеві князьки стали гальмом розвитку нашої держави, і це треба прибирати", - підкреслив Максим Бурбак. 

"Особливо хотів би звернутися і до президента, і до прем’єр-міністра, що ті чиновники, які зараз окопалися в районах і роблять все для того, щоб ОТГ не створювались, - повинні бути негайно звільнені. Досить їх тримати!", - наголосив Бурбак.

Він також зауважив, що децентралізації зараз заважає надмірна політизація процесу.

Зокрема, він повідомив, що у місцевих обласних радах депутати-мажоритарники створюють округи "під себе".

"Найголовніше - це створення економічно спроможної громади. Наближення усіх послуг до людей, а не бажання, якогось депутата з області зробити округ під себе. Цього не можна робити!", - наголосив представник "Народного фронту".

Він також додав, що місцеві вибори 2020 року повинні відбуватися за новим законом.

"Чинний закон по місцеві вибори недолугий. Ми бачимо, що 30% округів не мають жодного представника в органах місцевого самоврядування. Я переконаний, його треба змінювати. Про модель закону готові дискутувати, але чинна редакція повинна бути змінена", - резюмував Бурбак.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua