Максим Бурбак: Учасники бойових дій - внутрішньо переміщені особи отримають кошти на житло
четвер, 12 липня 2018, 12:15

Завдяки наполяганню народного депутата фракції "Народний фронт" Максима Бурбака та Комітету у справах ветеранів війни, учасників АТО та людей з інвалідністю, які є одночасно учасниками АТО та внутрішньо переміщеними особами (АТО - ВПО), вони отримають компенсацію на житло. Вчора таке рішення було прийнято бюджетним комітетом Верховної Ради.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

Він підкреслив, що понад рік тривала робота разом з представниками АТО - ВПО, аби цю категорію осіб було відображено в законодавстві і виділено кошти для компенсації житла.

"Понад рік тому разом з учасниками бойових дій в зоні АТО розпочали кроки по підвищенню соціального забезпечення учасників АТО - внутрішньо переміщених осіб. Було проведено зустріч ініціативної групи з керівництвом майже всіх областей України. Для багатьох чиновників наявність даної групи захисників була новиною", - зазначив Максим Бурбак.

"Потім ми внесли в законодавство відповідний термін, адже до цього це не будо передбачено. Згодом в проект бюджету 2018 року завдяки позиції нашого Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю внесли пропозицію щодо фінансування з Держбюджету закупівлі житла нашим захисникам", - написав він.

Максим Бурбак зазначив, що бюджетний комітет прийняв відповідне рішення - і цього року будуть виділені кошти для купівлі 49 квартир для учасників АТО - ВПО.

"Сьогодні бюджетний комітет прийняв рішення щодо виділення коштів на купівлю 49 квартир для учасників АТО - внутрішніх переселенців по областям України. Ця категорія осіб була донедавна не врахована в бюджетних програмах. Але тепер завдяки наполяганню і моєму, і нашого комітету, і відстоюванні їх (учасників АТО – ВПО. – Ред.) інтересів перед Урядом ці люди отримають компенсацію на житло",  - наголосив Максим Бурбак.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua