Вибори російського президента - це насмішка над демократією, - Максим Бурбак (відео)
вівторок, 20 березня 2018, 11:05

Постанова "Народного фронту" про невизнання результатів виборів російського президента доповнює політико-правову позицію України стосовно дій Росії.

Про це заявив керівник фракції Максим Бурбак з трибуни Верховної Ради.

"Нинішня Постанова Верховної Ради щодо нелегітимності так званих виборів президента Росії не про те зустрічатися з Путіним у нормандському форматі чи ні. Ця постанова доповнює політико-правову позицію України стосовно дій Росії, створює підстави для розширення санкцій і підготовки консолідованої претензії до країни-агресора. А головне - ще раз наголосити, що Крим - це Україна. Це головний сенс постанови",  - підкреслив керівник фракції.

"Ми стверджуємо, що це нелегітимні вибори нелегітимного президента, це грубе порушення міжнародного права, насмішка над демократією та правами людини",  - наголосив керівник фракції.

Він додав, що Україна не може допустити легітимізації злочинця.

"Ми не можемо допустити легітимізації не просто диктатора, а воєнного злочинця і маніяка", - наголосив представник "Народного фронту".

"В Інтернеті опубліковане пропагандистське відео з недавнім інтерв’ю Путіна, де він визнав, що "Росія постачає на Донбас боєприпаси для вбивств українських  військовослужбовців і претендує на панування у світі",  - додав Максим Бурбак.

Він також нагадав, що раніше, за ініціативою Арсенія Яценюка, парламент уже ухвалив звернення до міжнародного співтовариства щодо недопущення і невизнання так званого "голосування". За його словами, тоді Рада закликала іноземні держави розширити санкції  проти Росії незалежно від того, чи буде визнане кимось "голосування".

Нагадаємо, вчора депутати фракції "Народний фронт" зареєстрували Проект Постанови Верховної Ради (№8153) Про Заяву Верховної Ради України з приводу невизнання Україною легітимності виборів Президента Російської Федерації, їх результатів, правових наслідків та, відповідно, актів нелегітимно обраної на цю посаду особи.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua