Максим Бурбак вимагає зупинити знищення цукрового комбінату в Чернівецькій області (відео)
середа, 20 березня 2019, 10:52

Керівник фракції "Народний фронт"  Максим Бурбак вимагає від ДФС у Чернівецькій області та Чернівецької ОДА зупинити знищення останнього цукрового комбінату в області.

Виступаючи з трибуни парламенту, він заявив, що зараз підприємство ріжуть на брухт.

"Поки політики тут в залі змагаються у популізмі, в Чернівецькій області на моєму 204 окрузі у Заставнівському районі, знищують останній в області цукровий комбінат "Хрещатик". Після зміни власників, на початку цього тижня, представники Краматорської фірми з Донецької області почали вирізати на брухт останній цукровий комбінат в Чернівецькій області", - наголосив керівник фракції.

Він підкреслив, що все сільське господарство Заставнівського району було орієнтовано на вирощування цукрового буряка для цього комбінату, і після його знищення без роботи залишаться і працівники комбінату, і селяни, які вирощували сировину. Окрім того, за словами Бурбака, комбінат має значний податковий борг.

"Мешканці Кострижівської ОТГ, де розміщений даний комбінат, обурені цими подіями, бо справедливо вважають, що комбінат повинен працювати, забезпечувати робочі місця, а найголовніше - він повинен повернути 4,5 млн грн боргу за земельний податок, який вже три роки поспіль не сплачує", - підкреслив Максим Бурбак.

"На місці знищеного комбінату власники планують встановити сонячну електростанцію. Тобто замість того, щоб створювати робочі місця і розвивати переробку сільськогосподарської продукції, вони планують отримувати надприбутки, завдячуючи зеленому тарифу. То можу запевнити цих ділків, що закон про зелений тариф буде прийнятий у другому читанні і прибутковість за державний рахунок суттєво зменшиться", - зауважив народний депутат.

Максим Бурбак також підкреслив, що вимагає від правоохоронних органів та обласної влади відреагувати на ці факти.

"Прошу вважати мій виступ депутатським запитом до Державної фіскальної служби в Чернівецькій області та до Чернівецької ОДА", - сказав Максим Бурбак.

"Хочу наголосити, що такими діями ми змушуємо людей їхати за кордон на заробітки. Нам треба вдосконалювати державну політику і спрямовувати її більше на створення і відкриття нових робочих місць у сільському господарстві, збереження галузі переробки сільськогосподарської продукції і зменшення відтоку людей на заробітки за кордон", - резюмував керівник фракції "Народний фронт".

 

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua