Максим Бурбак вимагає звільнень чиновників, які перешкоджають реформі децентралізації у Чернівецькій області (відео)
п’ятниця, 6 липня 2018, 11:38

Керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак вимагає від Президента і Прем’єр-міністра кадрових змін у Чернівецькій області через гальмування окремими головами райдержадміністрацій та ОДА процесу децентралізації влади.

Про це він заявив з трибуни парламенту.

Максим Бурбак повідомив, що у Чернівецькій області у селі Ломачинці група осіб, яких підбурили місцеві латифундисти, до 4-ої години ранку блокувала депутатів сільської ради з вимогою ухвалити незаконне рішення про формування об’єднаної територіальної громади всупереч раніше прийнятому громадою рішенню про дооб'єднання з містом Новодністровськ.

"Вчора там проходили збори сільської ради, яка скористалася законом про дооб'єднання, і тепер Новодністровська ОТГ буде створена. Та сама ОТГ, якій неоновлена ЦВК відмовляє у проведенні виборів", - наголосив керівник фракції.

"Але місцеві земельні латифундисти зробили все, щоб чинити тиск на сільського голову Наталю Петрик, яка з депутатами проводила це рішення для об'єднання з Новодністровськом", - сказав він.

"Прикро, що голова райдержадміністрації не приїхав на ці збори. До 4-ої ранку люди, яких збурили місцеві латифундисти, не давали вийти з сесійної зали ні сільському голові, ні депутатам, ні представникам Центру розвитку місцевого самоврядування, ні заступнику голови ОДА, який відповідає за децентралізацію, ні ЗМІ", - підкреслив Максим Бурбак.

За словами народного депутата, лише завдяки діям Національної поліції вдалось уникнути кровопролиття.

"Я звертаюсь до Президента і Прем’єр-міністра перевірити дані факти. В разі підтвердження того, що місцева райдержадміністрація і облдержадміністрація не зробили нічого і свідомо гальмують процес децентралізації - нарешті прийняти кадрові рішення по Чернівецькій області. Децентралізація буде впроваджена як у Сокирянському районі, так і в Чернівецькій області", - наголосив Бурбак.  


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua