Максим Бурбак: Завдяки "митному експерименту" на Буковині продовжується ремонт доріг
середа, 31 жовтня 2018, 15:01

За кошти "митного експерименту", у рамках якого понаднормові надходження грошей на митницях перераховуються на розбудову дорожньої інфраструктури, продовжується ремонт доріг в районах Чернівецький області. Зокрема, днями було відновлено ремонт дороги Чернівці – Заставна.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат від 204-го мажоритарного округу, керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

"Завдячуючи митному експерименту, який був у 2015 році успішно впроваджений урядом Арсенія Яценюка, понадпланові надходження до бюджету від роботи митниць йшли на ремонт доріг. Отож, за ці гроші від роботи Чернівецької митниці знову продовжено ремонт старої дороги Чернівці – Заставна, частину якої було зроблено минулого року. Зараз на ремонт виділено 20 млн грн", – написав Максим Бурбак.

Він також відзначив, що дорожні роботи розпочались і в сусідньому районі.

"На Кельменеччині, в районі села Путрине, розпочались роботи на суму понад 40 млн гривень. Крок за кроком ремонтуємо інфраструктуру 204-го виборчого округу", – повідомив народний депутат.

Довідково

Так званий "митний експеримент" був ініційований Кабінетом Міністрів України на чолі з Прем’єр–міністром Арсенієм Яценюком у вересні 2015 р. Суть експерименту полягає у спрямуванні 50% суми від перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, що скеровуються під час митного оформлення товарів на територіях Одеської, Волинської, Львівської та Чернівецької областей, м. Києва до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів. У 2015 році експеримент було запроваджено у 4-х областях країни – Волинській, Одеській, Львівській, Чернівецькій, а в 2016 році – ще й у місті Києві. У 2017 році експеримент було поширено на всі області України. Експеримент продовжено й у 2018 році.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua