Ми маємо нагадувати про Крим у ПАРЄ щоденно, – Георгій Логвинський (відео)
субота, 1 липня 2017, 18:05

У Парламентській асамблеї Ради Європи необхідно щодня нагадувати про окупацію Криму Росією.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» у Верховній Раді, віце-президент ПАРЄ  Георгій Логвинський під час «Кримського вечора», який відбувся у Страсбурзі.

«Ми зобов’язані перед тими, хто сьогодні лишається в Криму, перед своїм народом, перед своїми дітьми», – наголосив народний депутат.

Коментуючи захід, проведений українською делегацією, Георгій Логвинський зазначив: «У ПАРЄ говорять англійською, німецькою, французькою – різними мовами. Але сьогодні тут усі говорили однією мовою – мовою душі».

За його словами, трагедії, яку сьогодні переживає кримськотатарський народ, немає рівних.

Як зазначив народний депутат фракції «Народний фронт» у Верховній Раді, член Постійної делегації України в ПАРЄ Леонід Ємець, день Криму в ПАРЄ став дуже важливим заходом для європарламентаріїв, які відчули атмосферу кримської культури, котру Путін сьогодні намагається знищити, продовжуючи традиції Сталіна та радянської імперії.

«Для Росії самостійний гордий народ, який має власні традиції, культуру, та намагається їх зберегти в рамках єдиної української держави – як заноза в одному місці», – додав Ємець.

«Тому дуже важливо, щоб європейці на власні очі побачили, наскільки багатою є культурна спадщина Криму і що кримськотатарський народ невідривно пов’язує своє майбутнє з Україною», – наголосив він.

Всесвітньо відомий гросмейстер з шахів, політик та голова Міжнародної ради «Фонду захисту прав людини» Гаррі Каспаров, коментуючи захід, зазначив: «День Криму – це ще одне нагадування про російську агресію, про те, хто сьогодні є головним порушником міжнародний конвенцій та прав людини у Європі та, вважаю, в усьому світі».

«Це не просто знак солідарності з кримськотатарським народом, з Україною – це ще і демонстрація солідарності Європи перед обличчям, як багато хто починає розуміти, спільного ворога», - додав гросмейстер.

За його словами, те, що сьогодні відбувається в Криму і на сході України - це агресія проти цивілізації, спроба старіючого і агонізуючого диктаторського режиму продовжити своє існування шляхом зовнішньої агресії.

Член литовського Сейму Емануіліс Зінгеріс зазначив, що в ПАРЄ давно не проводилося заходи, пов’язані з народом, у якого була б така давня європейська культура.

«Сьогодні всім абсолютно ясно, що кримські татари розплачуються за свою непохитність», - наголосив він.

Депутат нагадав, що Сейм Литви ухвалив резолюцію про визнання кримського Меджлісу своїм партнером, і закликав європейські парламенти прийняти аналогічний документ.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua