Ми повинні зробити так, щоб ніхто й ніколи не відібрав в українців їх мову, – Микола Княжицький (відео)
вівторок, 19 березня 2019, 11:06

Необхідно зробити все так, щоб більше ніхто й ніколи не відібрав в українського народу його мову і не заважав українцям відроджувати свою націю.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький під час виступу з парламентської трибуни, продовжуючи розгляд поправок до мовного законопроекту.

"Те, що ми зараз намагаємось зробити в залі – це відродити, відживити українську націю, український народ. Зробити так, щоб ніхто й ніколи більше української мови не відібрав", – заявив він.

"Я вже стомився спростовувати різноманітні жахи, страшилки і фейки щодо закону, який ми розглядаємо. Від цього закону не стане гірше жодному українцю, від нього ніхто не постраждає, бо він – демократичний. Від цього закону стане мирним майбутнє наших дітей і в Харкові, і в Донецьку, і у Львові, і в Одесі", – зазначив народний депутат.

"Відбираючи в нас мову, у нас хочуть відібрати право на існування. Щойно ми даємо маленьку слабину, в той самий момент російські війська йдуть сюди "захищати єдину націю". Бо якщо в нас немає мови, то чим ми відрізняємось від росіян? Нічим", – пояснив представник "Народного фронту".

"Мене справді лякають дві речі. Перша – це те, що деякі наші кандидати в президенти цього не розуміють: говорять, наскільки це неважливо, непотрібно, що є якісь важливіші питання. А друге – це те, що інші кандидати в президенти та народні депутати намагаються це якимось чином використати політично. Шановні друзі, ми зараз займаємося не політикою на ці вибори, і навіть не політикою на наступні – ми займаємося нашим майбутнім. Давайте працювати відповідально", – підсумував Княжицький.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua