Арсеній Яценюк про реформування правоохоронних органів: «Ми скорочуємо кількість, але підвищуємо якість» (відео)
середа, 23 вересня 2015, 12:02

Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк закликав нинішніх працівників правоохоронних органів пройти набір до нової поліції: «Якщо ви хочете служити присязі, дійсно допомагати і захищати громадян країни, - у вас є такий шанс», - підкреслив Глава Уряду в середу, 23 вересня, в Полтаві, де почався набір до нової патрульної поліції міста.

Він зазначив, що міліція радянського зразка відійшла в минуле. Замість неї вже створений центральний орган виконавчої влади – Національна поліція. Арсеній Яценюк наголосив на необхідності призначення нового керівника Національної поліції, «який повинен мати беззаперечну репутацію, авторитет і волю до змін».

Глава Уряду закликав нинішніх працівників правоохоронних органів пройти набір до нової поліції: «Ми нікого не виганяємо на вулицю. Той, хто хоче працювати в новій поліції, повинен пройти тести, тренування, атестацію і змінити своє відношення до служби в лавах Національної поліції країни. Зараз все залежить від кожного працівника правоохоронних органів. Якщо ви хочете служити присязі, дійсно допомагати і захищати громадян країни, - у вас є такий шанс».

Арсеній Яценюк також повідомив, що до кінця поточного року відбудеться скорочення чисельності правоохоронної системи до 152 тисячі працівників: «Вже зараз відбулося скорочення 24-х тисяч».

«Ми скорочуємо кількість, але підвищуємо якість. І ті суми коштів, які економляться на підставі скорочення, розподіляються для збільшення заробітних плат і премій працівникам правоохоронних органів, в першу чергу Національної поліції», - підкреслив лідер «Народного фронту». 

Окрім того, за словами Арсенія Яценюка, буде запущено проект дільничних поліцейських, які повинні працювати по всій країні. Він зазначив, що це – безпека кожного громадянина: «Кожен буде мати захист від дільничного поліцейського і допомогу».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua