Михайло Хміль: Ратифікація Угоди про зону вільної торгівлі з Канадою дозволить збільшити експорт українських товарів (відео)
вівторок, 14 березня 2017, 11:43

Верховна Рада ратифікувала Угоду про зону вільної торгівлі з Канадою. За проголосувало 272 народних депутатів.

Як зазначив у своєму виступі у сесійній залі народний депутат фракції "Народний фронт" Михайло Хміль, ратифікація дозволить збільшити експорт українських товарів до Канади.

"Хочу нагадати, що процес, який вилився в готовий документ, в ратифікацію угод про торгівлю з Канадою, розпочався ще два роки тому під час Уряду Арсенія Яценюка, який першим підписав проект угоди з прем'єром Канади. Так само велике дякую треба сказати Наталії Микольській, окрему подяку треба висловити канадській торговій палаті, яку очолює Зенон Потічний, і всім тим, хто долучився до реалізації цього проекту", - сказав Хміль.

"Ми говоримо про те, що товарообіг з Канадою складає усього 249 мільйонів доларів. Але саме ця цифра має нас насторожити, аби ми вийшли на більший товарообіг та експорт", - додав народний депутат.

На думку Хміля, головним має стати диверсифікація товарообігу. Так, треба говорити про зростання експорту до Канади та модернізацію потужностей, аби українські товари відповідали як європейським, так і канадським стандартам якості.

"Нам треба розбудовувати усі інституційні установи, аби збільшувати експорт нашої продукції. В тому числі працювати над експортно-кредитним агентством", - резюмував парламентар.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua