Микола Княжицький: Кандидати в президенти мають представити своє бачення гуманітарної політики на п`ять років (відео)
середа, 10 квітня 2019, 12:06

Фіналісти другого туру виборів Президента-2019 мають представити своє бачення гуманітарної політики, яку вони вестимуть в разі свого обрання.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, народний депутат фракції "Народний фронт" Микола Княжицький під час виступу з парламентської трибуни.

"Учора один із кандидатів оприлюднив список своїх радників. Людина, яку пропонують радником з питань гуманітарної політики, прямо виступає проти української мови як державної, прямо виступає за повернення кращих зразків того, що було в Радянському союзі. Саме зважаючи на це, я звертаю увагу - настільки важливим є ухвалення цього закону (мовного. – Ред.). Я хочу закликати усіх кандидатів засвідчити свою позицію щодо гуманітарної політики особисто", - заявив Княжицький.

"Обидва фіналісти виборів мають засвідчити, що їхня гуманітарна політика буде підтримувати розвиток української держави за підтримки мови та культури", - підкреслив народний депутат.

Микола Княжицький також застеріг народних депутатів, що неприйняття закону про мову не лише залишає країну в непростій ситуації, а й "кидає в хаос невизначеності та протистоянь, які Україні точно не потрібні". 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua