Микола Княжицький: Відключати аналогове телебачення можна лише після проведення аудиту цифрового покриття
п’ятниця, 24 березня 2017, 14:08

Повністю відключати аналогове телебачення та переходити на стовідсоткове цифрове ефірне мовлення в Україні держава може лише після проведення прозорого аудиту цифрового покриття та забезпечення усіх громадян декодерами для цифрового телебачення.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, представник фракції “Народний фронт” Микола Княжицький в інтерв'ю журналістам.

Я переконаний, що держава обов'язково має зробити аудит цифрового покриття. Переконатися не лише на картах, а й фізично, яка кількість людей має змогу дивитися цифрове телебачення, яка кількість людей має відповідні set-top бокси (декодери для цифрового телебачення. - Ред.), тому що значна частина з них роздавалася безкоштовно за бюджетними програмами або в окупованих районах Донецької, Луганської областей та Криму”, - заявив він.

Після цього, за словами Миколи Княжицького, влада має забезпечити населення необхідною кількістю set-top боксів та якісним цифровим покриттям і лише після цього — відключити аналогове телебачення, що, на його думку, дасть розвиток технологіям.

Крім того, як наголосив представник фракції “Народний фронт”, досі залишається не вирішеним питання з провайдером-монополістом цифрового ефірного телебачення ТОВ «Зеонбуд», який на сьогоднішній день не забезпечив 100% цифрового покриття території України.

Завдання держави — дати всім людям цифрове телебачення. “Зеонбуд” не виконує з тих чи інших причин це завдання на 100%, тому держава мала б або допомогти “Зеонбуду”, або створити альтернативні цифрові мовники, але це питання вирішити і не залишати його напризволяще, щоб потім ми не опинилися перед вимогою вимикати аналогове телебачення з неповним покриттям, як це є зараз”, - наголосив Микола Княжицький.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua