Микола Мартиненко після суду: Нікуди їхати не збираюся і доведу свою невинуватість (відео)
субота, 22 квітня 2017, 16:44

У суді вдалося переламати абсолютно нецивілізовану, неправову та політизовану тенденцією, що є першим подібним випадком у гучних справах.

Про це заявив Микола Мартиненко під час брифінгу після ухвали суду про відмову у задоволенні клопотання НАБУ про його арешт та передачу на поруки народним депутатам.

«Ми в суді переламали тенденцію, яка є абсолютно нецивілізованою, неправовою та політизованою. Коли «клеють» кримінальну справу, зразу людину пакують в СІЗО і доповідають про перемогу», - сказав Мартиненко.

«Я ще раз підкреслюю: я нікуди не збираюся. Дуже дякую усім, хто взяв мене на поруки і всім обіцяю, що буду знаходитися на місці», - запевнив він.

Він також зазначив, що готовий йти до суду по всіх фактах, які назвали прокурори, і доводити свою невинуватість  у цих питаннях.

«Я до цієї кримінальної справи відношення не маю!», - підкреслив він.

За його словами, це перший подібний випадок у гучних справах, коли вдалося домогтися перемоги - такого рішення суду, і «це буде дуже корисно, в тому числі, і нашим силовим структурам, які повинні дійсно займатися боротьбою з корупцією, а не політичними питаннями».

У той же час, на думку Мартиненка, у майбутньому правоохоронні органи ще будуть намагатися використати проти нього так звану «справу «Енергоатому», однак навіть у цьому випадку він не має наміру кудись тікати чи уникати правосуддя і готовий доводити свою правоту.

У свою чергу перший заступник керівника фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук (один із заявників про взяття М. Мартиненка на поруки) привітав сьогоднішнє рішення суду.

«Ми мали право брати громадянина України на поруки. Ми використали своє право, і я дуже задоволений, що не спрацював той задум, який ми всі бачили. Тому що наперед було відомо, хто буде суддею. І сьогодні ми можемо піти з цього засідання як політична сила, яка відстояла, насамперед, право в нашій державі», - наголосив народний депутат.

У той же час адвокат Мартиненка Петро Бойко заявив, що «сьогодні у судовому засіданні була зламана дуже погана тенденція, коли під мотивами боротьби з корупцією реально вчинялося політичне переслідування».

Однак, на переконання адвокатів Мартиненка, жодної міри запобіжного заходу щодо їх підзахисного взагалі не було потреби застосовувати, оскільки та підозра, яка була йому оголошена, є необгрунтованою та не є такою, що базується на фактичних обставинах.

«Його прізвище штучно прив'язують до цих «злочинів». І з надуманих підстав інкримінують кримінальні норми», - наголосив адвокат.

На думку Бойка, зараз очевидно, що і підозра, і саме затримання готувалися поспіхом, тому було допущено стільки помилок з боку прокуратури, і тому результат цього судового засідання є «дуже логічним».

Крім того він наголосив, що ця справа навряд чи взагалі буде передана до суду, бо на сьогодні для цього немає жодних підстав.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua