Мінекології та ГПУ мають оцінити фаховість заходів Львівської міськради на Грибовицькому сміттєзвалищі, - Михайло Хміль
п’ятниця, 29 липня 2016, 09:24

Генеральна прокуратура та Міністерство екології мають дати оцінку діям Львівської міськради та особисто мера Андрія Садового щодо катастрофічної ситуації, яка склалася навколо Грибовицького сміттєзвалища.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Михайло Хміль.

Він повідомив, що в червні, після трагічних подій на сміттєзвалищі, група народних депутатів направила до мера Львова Андрія Садового листа з вимогою надати перелік заходів, яких було вжито міською радою та особисто Садовим за 10 років перебування на посаді для вирішення питання утилізації твердих побутових відходів у Львові.

«Майже через місяць ми отримали листа, фактично – відписку, де перераховувались якісь фантастичні зусилля, нібито докладені міським головою. Але реального результату вони не принесли», - наголосив представник «Народного фронту».

«Оскільки зараз ми не можемо робити висновку про те, наскільки достатніми та фаховими були кроки, вжиті міською владою Львова щодо вирішення проблем Грибовицького сміттєзвалища, у нас немає іншого виходу, як звернутися до Генеральної прокуратури та Міністерства екології, аби ці відомства зі свого боку проаналізували, чи були достатніми кроки, вжиті міською радою та особисто мером для вирішення даної проблеми», - зазначив Михайло Хміль.

«Якщо вони були недостатніми – необхідно пояснити, чому саме, чи не було там якихось зловживань», - додав він.

За словами народного депутата, Міністерство екології має надати інформацію щодо фаховості заходів, вжитих мерією, і чи залучалися до вирішення проблеми сміттєзвалища експерти міністерства, або іноземні фахівці.

«Якщо ні – знову ж постає питання, чому цього не було зроблено», - наголосив Михайло Хміль.

Він нагадав, що 28 липня на сміттєзвалищі сталася чергова пожежа.

«Немає ніяких гарантій, що це не станеться завтра чи післязавтра», - резюмував представник «Народного фронту». 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua