Міненерго має забезпечити, щоб облгази Фірташа платили державі за користування системою газопроводів, - Тетяна Чорновол (відео)
вівторок, 6 червня 2017, 15:35

Міністерство енергетики та вугільної промисловості має якнайшвидше виконати постанову Кабінету Міністрів про забезпечення ефективного використання газорозподільних систем та укладання договорів про передачу їх в платну експлуатацію.

Про це заявила представник фракції “Народний фронт” Тетяна Чорновол під час брифінгу у парламенті.

Вона зазначила, що мова йде про виконання постанови Кабінету Міністрів №95, яка була ухвалена 21 лютого 2017.

Це мається на увазі, щоб система облгазів Фірташа платила державі за те, що вона користується системою газопроводів, збудованою державою, ремонтованою державою, яку ще треба будувати державі. Тобто щоб все це фірташівське кубло почало платити державі Україна за користування газопроводами”, - заявила парламентар.

Вона зауважила, що в цій постанові було чітко вказано, що “до 10 квітня поточного року Міністерство енергетики та вугільної промисловості повинно укласти ці договори, однак цього до сих пір не було зроблено”.

Це питання дуже нагальне і важливе для побудови прозорої, ефективної системи газопостачання в Україні”, - наголосила Тетяна Чорновол.

Крім того, представник фракції “Народний фронт” закликала підтримати нагальні законопроекти про створення єдиної абонентської бази споживачів газу, які допоможуть зламати злочинні схеми пограбунку державного “Нафтогазу”, організовані Дмитром Фірташем.

Так, за її словами, починаючи з листопада 2015 року облгази, які, фактично, контролюються Фірташем, заборгували “Нафтогазу” понад 28 млрд грн.

При чому там (в облгазах) кажуть, що це заборгувало населення. Насправді це неправда. Населення платить копійка в копійку, а цей газ продається по різних тіньових корупційних схемах, по різних бартерних схемах. І щоб це припинити, нам потрібно чітко в єдину базу ввести всіх абонентів - споживачів газу, щоб цю базу можна було перевіряти, щоб вона була доступна для контролюючих суб'єктів, для того ж самого “Нафтогазу”, щоб не можна було брати в заручники населення і прикривати свої борги тим, що начебто не платить населення”, - наголосила народний депутат.

У той же час Тетяна Чорновол згадала про велику перемогу України у Стокгольмському арбітражі, про яку нещодавно стало відомо, та відзначила особливу роль у цій перемозі лідера “Народного фронту” Арсенія Яценюка, який ініціював цей позов, а також - керівництва НАК “Нафтогаз”, яке проявило себе дуже ефективно.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua