Мін’юст ініціює скасування усіх нормативно-правових актів радянських часів (відео)
середа, 12 квітня 2017, 14:44

Кабінет Міністрів підтримав розроблений Міністерством юстиції законопроект, який скасовує всі нормативно-правові акти часів Радянського Союзу, та постановив направити документ на розгляд до Верховної Ради.

Відповідне рішення було ухвалено сьогодні на засіданні Уряду.

За словами міністра юстиції, представника партії «Народний фронт» Павла Петренка, після прийняття законопроекту втратять чинність всі нормативні акти, які приймалися до Дня незалежності України, і наша країна позбувається зайвого нормативного багажу радянських часів.

«Протягом 6 місяців з моменту набуття чинності даного закону припиняють свою дію всі підзаконні акти міністерств, відомств, комісій та президій, які приймалися до набуття Україною незалежності. Протягом 1 року – припиняють чинність всі закони УРСР та СРСР, які нині діють на території України. Протягом 3 років – припиняють чинність всі кодифіковані акти радянських часів», - повідомив очільник Мін’юсту.

При цьому він наголосив, що визначених законопроектом проміжків часу цілком достатньо для розробки нормативно-правової бази, яка має замінити скасоване законодавство.

«Даний закон ми одразу направимо до парламенту і проситимемо депутатів, щоб вони вже у травні проголосували за цей документ», - зазначив Павло Петренко.

За його словами, з прийняттям цього закону Україна остаточно розірве зв’язок з «радянщиною» і отримає шанс збудувати сучасну незалежну правову систему.

«Протягом 3 років попередній Уряд Арсенія Яценюка і чинний Уряд Володимира Гройсмана системно ліквідовує застарілі акти і ті акти, які створюють перепони для українських громадян і українського бізнесу. Лише минулого року Уряд скасував понад 360 актів різних міністерств і відомств. Цього року ми провели другу хвилю – скасували понад 100 актів. Нині ми робимо останній крок у боротьбі з «радянщиною» в правовій системі нашої держави», - зазначив Павло Петренко.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua