На Черкащині було попереджено незаконну приватизацію єдиного в області ДП «Іркліївський розплідник рослиноїдних риб»
середа, 20 грудня 2017, 17:11

Спільною роботою активістів «Народного фронту» та Агенції регіонального розвитку на Черкащині було попереджено незаконну приватизацію єдиного в області ДП «Іркліївський розплідник рослиноїдних риб».

Про це повідомили в прес-службі обласної партійної організації.

За інформацією, наразі ПрАТ «Уманьфермаш» та ПАТ «Черкасиобленерго» потребують допомоги з боку держави та профільних міністерств. Критична ситуація на ПАТ «Черкасиобленерго» із виплатою заробітної платні та систематичне невиконання умов розрахунків за електроенергію із ДП «Енергоринок» поставило підприємство на межу банкрутства.

ПрАТ «Уманьфермаш», яке є одним із провідних підприємств у галузі сільськогосподарського машинобудування в Україні, звернулося щодо нарахованих головним управлінням ДФС у Черкаській області штрафних санкцій на суму 3 млн 206 тис. грн до народного депутата фракції «Народний фронт», керівника Черкаської обласної партійної організації Максима Полякова.

У зв’язку із браком обігових коштів підприємство було змушене порушити терміни реєстрації податкових накладних ЄРПН, визначені відповідними нормами Податкового кодексу України. При цьому втрати до бюджету – відсутні, наголосили в прес-службі.

ПрАТ «Уманьфермаш», незважаючи на тяжкий фінансово-економічний стан, жорстку конкуренцію з іноземними виробниками перераховує до бюджету м. Умань Черкаської області значні податки, створює більше тисячі  робочих місць (за період 2016-2017 рр. сплачено 31 млн 141 тис. грн податків до державного та місцевого бюджетів).

«Враховуючи вищезазначене, звернувся до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та Державної фіскальної служби України з проханням перевірити факти, викладені у звернені та не допустити блокування роботи підприємства», – повідомив Максим Поляков.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua