“Народний фронт” голосуватиме за законопроект про деокупацію в редакції профільного комітету, – Максим Бурбак
середа, 17 січня 2018, 21:23

В законопроекті про деокупацію ЛНР і ДНР визнаються структурними підрозділами окупаційного режиму, які діють в інтересах держави-агресора.

Про це наголосив керівник фракції “Народний фронт” Максим Бурбак під час ефіру на одному з телеканалів.

“27 січня 2015 року Верховна Рада проголосувала постанову, якою ДНР і ЛНР визнаються як терористичні організації. А всім тим, хто дискутують в студіях і займаються поширенням брехні, раджу прочитати законопроект. Тут йдеться, що ДНР і ЛНР є структурними підрозділами, які працюють в інтересах окупаційного режиму Російської Федерації. Для них це суттєво погіршує ситуацію. Тепер вони будуть відповідати за міжнародним законодавством”, - сказав керівник фракції.

Він наголосив, що фракція  “Народного фронту” підтримуватиме законопроект в редакції профільного комітету (Комітет з питань національної безпеки і оборони. – Ред), який опрацював усі поправки народних депутатів.

“Ми заявили, що будемо голосувати за редакцію комітету. Тому що комітет - це той професійний майданчик, де треба врегулювати всі питання кожного депутата”, - наголосив Максим Бурбак.

Він також підкреслив, що, незважаючи на затягування прийняття законопроекту розглядом правок, які відхилив комітет, закон про деокупацію буде прийнятий.

“Ми бачимо, що опозиція, маленькі фракції, які не хотіли брати на себе відповідальність і одразу ж втекли з Коаліції, зареєстрували однакові поправки. По-перше, для піару. По-друге, ми бачимо, що остаточно відкрились “московські консерви”, які є в сесійній залі і відпрацьовують замовлення Кремля. Сьогоднішній виступ Мусія… він просто забув, що його передвиборчу програму писала Столярова, яку правоохоронні органи вигнали з території України”, - зазначив Максим Бурбак.

“Завтра це буде іспит для Верховної Ради, і впевнений - вона гідно його пройде,” - наголосив Максим Бурбак.

“Я звертався до народних депутатів, до їх політичної відповідальності. Вони є народними депутатами – громадянами України, які повинні нести політичну відповідальність за майбутнє нашої держави, за відновлення територіальної цілісності, за те, щоб Росія понесла відповідальність за злочини, які вона вчиняє на тимчасово окупованих територіях”, - резюмував Бурбак.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua