"Народний фронт" ініціюватиме законопроект про повернення всіх вкрадених Януковичем і його оточенням грошей, – Максим Бурбак
понеділок, 15 травня 2017, 12:29

"Народний фронт" наполягає на прийнятті чіткого юридичного механізму для пошуку і повернення усіх коштів, які були вкрадені Януковичем та людьми з його оточення.

Про це під час Погоджувальної ради заявив керівник фракції Максим Бурбак.

Він зазначив, що спільна робота команди "Народного фронту", РНБО та Генпрокуратури отримала, нарешті, результат.

"На цьому процес конфіскації вкрадених Януковичем та його бандою грошей не повинен зупинитися. І для цього маємо прийняти чіткий юридичний механізм - закон про спецконфіскацію", - наголосив Максим Бурбак.

"Вже не буде розповідей, що хтось хоче забрати, хоче відмити ці гроші. Приймаємо закон про спецконфіскацію - як у Латвії. Там знайшли 50 млн євро і одразу повернули в державний бюджет. А ми три роки проводили дискусії про те, що робити з цими грошима і як вони зможуть повернутися до бюджету", - підкреслив керівник фракції.

Максим Бурбак також наголосив, що фракція "Народного фронту" розробила законопроект, яким пропонує розподілити повернуті 1,5 млрд доларів на одноразові соціальні виплати, потреби української армії, національної безпеки та правопорядку.

"Народний фронт" розробив  законопроект №5088, яким передбачається половину цих коштів спрямувати на оборону, половину - на разові соцвиплати педагогам, бюджетникам та пенсіонерам, які отримують мінімальну пенсію. Це наша пропозиція", - наголосив Бурбак.

"Ми готові увійти до робочої групи з напрацювання цього рішення разом з усіма головами профільних комітетів, з представниками Кабінету Міністрів і головами фракцій. Ці гроші треба повернути, вони повинні запрацювати на бюджет України", - резюмував керівник фракції.  


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua