"Народний фронт" ініціював значний прогрес у культурній сфері, – В’ячеслав Кириленко (відео)
субота, 11 листопада 2017, 15:43

Завдяки зусиллям представників "Народного фронту" протягом останніх двох років спостерігається значний прогрес у культурній сфері країни.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр, представник "Народного фронту" В’ячеслав Кириленко на з’їзді партії в суботу, 11 листопада.

"Там, де в душах людей не було України, виникла та вкорінилась сепаратистська зараза. Саме через це ми тимчасово втратили Крим та Донбас", – наголосив віце-прем’єр.

За його словами, саме завдяки "Народному фронту" квота наповнення пісень українською на радіо зросла з 5% до 30%.

"Так само вдалося захистити український книжковий ринок – наразі в державі працює експертна комісія, яка вивчає кожну книжку, яка збирається зайти на наш ринок з Росії на підставі попередньої заявки. В результаті імпорт книжок з РФ упав у десятки разів – виявилось, що ми не гірше можемо перекладати книжки з англійської чи французької", – сказав Кириленко.

Також, за його словами, вдалося підняти питання домінування російського кіно в Україні.

"Саме Арсеній Яценюк, який тоді був главою Уряду, вперше відкрив шлюзи для різних способів державної підтримки кіноіндустрії", – нагадав урядовець.

"Як результат тільки в цьому році відбудеться 33 прем’єри української кіноіндустрії, наступного року ця цифра, як очікується, перевищить 50", – підсумував В’ячеслав Кириленко.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua