"Народний фронт" підтримує ініціативу Міністерства інфраструктури щодо створення Дорожнього фонду, - Максим Бурбак (відео)
середа, 5 жовтня 2016, 15:16

"Народний фронт" буде підтримувати ініціативу Міністерства інфраструктури щодо спрямування акцизу від продажу палива на фінансування ремонту і будівництва доріг.

Про це заявив керівник фракції Максим Бурбак на спільному брифінгу з міністром інфраструктури – представником "Народного фронту" Володимиром Омеляном та головою профільного парламентського комітету Ярославом Дубневичем.

"Хочу нагадати, що минулого року при розробці бюджету Урядом Арсенія Яценюка було передбачено рекордну суму за останні 5 років на ремонт доріг - це близько 19 млрд грн. Наша фракція брала участь у розробці даного законопроекту і буде голосувати за нього. Звертаюсь до всіх колег підтримати цю ініціативу", - наголосив Бурбак.

Він також повідомив, що депутатами від "Народного фронту" був зареєстрований законопроект №5222, де пропонується продовжити експеримент, коли 50% з перевиконання доходів митниць направляються на ремонт доріг. Експеримент був запропонований тодішнім Прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і мав позитивні результати.

"Цей експеримент показав свій позитив. Наприклад, в Чернівецькій області закумульовано на рахунках облдержадміністрації понад 300 млн гривень. Це було позитивно і у Львові, і на Волині, і в Києві. Прикро, що Одеса, яка має найбільше митниць, дала найменше грошей відповідно до цього експерименту", - сказав Максим Бурбак.

Він також додав, що дію експерименту пропонується продовжити до 1 січня 2018 року. 

"Впевнений, що це буде додатковим інструментом у відновленні інфраструктури України", - резюмував керівник фракції. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua