«Народний фронт» вітає підписання Президентом закону про захист української мови на телебаченні, - Микола Княжицький (відео)
середа, 7 червня 2017, 13:29

Фракція «Народний фронт» вітає підписання Президентом закону про захист української мови на телебаченні.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» у Верховній Раді, керівник профільного Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький на брифінгу в парламенті.

«Цей закон абсолютно помилково називають законом про мовні квоти, оскільки він не квотує українську мову – закон стверджує, що всі програми на українському телебаченні мають бути україномовними, залишаючи певні відсотки – 25 – на загальнонаціональних телеканалах, і 40 – на регіональних для мов національних меншин», - уточнив він.

«Закон набуває чинності через чотири місяця після підписання. Це означає, що вже через чотири місяці всі іноземні фільми та серіали на 100% мають бути перекладені українською мовою, а за рік усі українські програми, ким би вони не вироблялися, теж мають відповідати нормам, встановлених цим законом, тобто 75% усіх програм мають бути створені й трансльовані українською», - додав представник «Народного фронту».

Микола Княжицький нагадав, що в Україні існувала норма про 75% телевізійної продукції українською мовою до ухвалення сумнозвісного «закону Ківалова-Колесніченка», і фракція «Народний фронт» разом з депутатами з інших фракцій, патріотами України, робить усе, аби відновити права українців на власну мову в своїй країні.

Депутат також повідомив, що наразі парламентський Комітет з питань культури і духовності розпочинає розгляд тих законів про українську державну мову, які було подано до Верховної Ради.

«Фактично сьогодні ми відкриваємо розгляд і сподіваємося, що вже в цьому році зможемо прийняти рамковий закон, який захистить українську мову не лише на радіо, як це було з захистом україномовних пісень, не лише на телебаченні, як це було з законом, який учора підписав Президент, а й у сфері послуг, державного управління – всюди, де українська мова має бути не лише державною, а й близькою для кожного українця», - резюмував Микола Княжицький.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua