«Народний фронт Молоді» та студенти-підводники очистили озера на Голосієво (фото, відео)
субота, 30 травня 2015, 15:54

Студентський клуб підводного плавання «Атлантида» за підтримки ГО «Народний фронт Молоді»  провів екологічну акцію з прибирання Китаївських ставкiв в Національному природному парку «Голосіївський».

Мальовничі водойми значно потерпають з боку байдужих туристів та місцевих  мешканців. Не лише ставки, а й територія місцевого монастиря буквально засипані пляшками від алкоголю і пластикових  пакетів. Попри те, там плавають дикі качки і риба.

Тому у День Києва, 30 травня, вісім студентів КПІ, які є членами клубу підводників, та активісти «молодіжки» «Народного фронту» зібралися аби разом привернути увагу громадськості до проблем довкілля та культури відпочинку на природі.

Студент факультету електроніки столичного «політеху» Ярослав Лисенко розповів про особливості процесу. Спочатку його клуб проводить розвідку найбільш відвідуваних  киянами місць для купання, а потім група виїздить на його прибирання.

«Це моє третє озеро за сьогодні, усього я уже почистив близько десяти водойм.  На цьому озері, як бачите, ми знайшли амортизатор, шини, шматок скла і лижі. А є і такі водойми, де більш-менш чиста вода і прибирати треба лише на березі», - розповів хлопець.

Як пояснила присутня на акції  голова ГО «Народний фронт Молоді» Олена Масоріна, «молодіжка» планує  чистити столичні озера спільно зі студентами-підводниками і надалі.

«Києву дуже потрібні такі акції, бо вода забруднена, місць для відпочинку мало, для купання теж. Сьогодні хлопці витягали звідси і арматуру. І дуже багато всякого  бруду, тобто безпечного купання, особливо для дітей у столиці дуже тяжко знайти. Тому ми і далі будемо ініціювати акції  і чистити озера для киян», - сказала Масоріна.

Крім того, один із організаторів акції, військовослужбовець Кирило Турчинов зазначив, що очистити водойму, яка знаходиться біля стін храму є символічним напередодні Дня Святої  Трійці.

«Парки – це обличчя нашої  культури, результат роботи киян, нашої  громадськості і, звісно,  це є уособленням культури українців. Тому у нас є необхідність очистити наші парки і озера, щоб бути у достойній європейській сім’ї», - сказав він.

Під  час акції активісти зібрали кілька десятків мішків сміття та відходів, які потім відвезли на утилізацію.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua